MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Stichting MEERgroen

mei 24, 2018

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.....

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.

De stichting MEERgroen vraagt met voorlichting en ook met beheer aandacht voor de achteruitgang.

Op dit moment is een mooi voorbeeld de vijf verschillende bloemenweiden in het Speelbos Meermond net over de Cruquiusbrug naar Heemstede, achter de Milieustraat. De weiden staan nu in volle bloei.

Op vrijdag 25 mei tussen 10.00 uur en 12.30 uur geeft Franke van der Laan van MEERgroen uitleg aan belangstellenden.

februari 13, 2018

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.......

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.

De 21 kogels die toen zijn afgevuurd vanaf de kant van de busbaan, deden evenveel ruiten sneuvelen in dit stukje stadslandbouw.

Hoofddorper Franke van der Laan, directeur van Stichting MeerGROEN, heeft een oproep gedaan aan mogelijke getuigen om zich te melden of de politie te bellen 0900-8844.
In de kas wordt – zonder bijverwarming – duurzaam groente geteeld.

oktober 28, 2017

In het kader van de Nationale Natuurwerkdag worden mensen opgeroepen de handen uit de mouwen te steken.......

In het kader van de Nationale Natuurwerkdag worden mensen opgeroepen de handen uit de mouwen te steken.

In Haarlemmermeer kan dat – onder coördinatie van Stichting MEERgroen – op en rond 4 november in onder meer de recreatiegebieden Spaarnwoude, Groene Carré en de Groene Weelde, in het stenenveld in Bornholm, op de Heimanshof en in Park2020 achter station Hoofddorp.

Het werk kan variëren van oever- en bosbeheer, tot het bouwen van insectenhotels.

oktober 23, 2015

Al 10 jaar lang wordt op de eerste zaterdag van november de ‘Nationale Natuurwerkdag’ georganiseerd..... 

HOOFDDORP – Al 10 jaar lang wordt op de eerste zaterdag van november de ‘Nationale Natuurwerkdag’ georganiseerd.

Vorig jaar deden hier in heel Nederland meer dan 14.000 mensen aan mee op ruim 1.000 verschillende locaties.

Ook kunnen mensen in en rondom Haarlemmermeer aan deze Natuurwerkdag meedoen.

Bij Stichting MEERgroen, is het volgens eigen zeggen elke dag natuurwerkdag, maar op de Natuurwerkdag van 7 november ontvangen zij graag mensen die ook een keer willen ervaren hoe leuk het is om één te zijn met onze natuur.

augustus 20, 2015

Met de onthulling van een informatiepaneel heeft woensdag in Hoofddorp de feestelijke ingebruikname plaatsgevonden van de tijdelijke natuur-, moestuin- en sportfaciliteiten op Park 20|20......

HOOFDDORP - Met de onthulling van een informatiepaneel heeft woensdag 19 augustus in Hoofddorp de feestelijke ingebruikname plaatsgevonden van de tijdelijke natuur-, moestuin- en sportfaciliteiten op Park 20|20.

Op de toekomstige bouwkavels aan de Tauris zal met medewerking van hoveniers Van der Tol en Van Kessel en maatschappelijke instellingen zoals de Stichting MeerGroen en Paswerk een thematische invulling worden gegeven aan de braakliggende gronden van de gemeente.

maart 5, 2015

Stichting MEERGroen presenteert dinsdag 10 maart een boekje over monumentale en bijzondere bomen...........

HOOFDDORP – Stichting MEERGroen presenteert dinsdag 10 maart een boekje over monumentale en bijzondere bomen in Haarlemmermeer.
In de Hoofdvaartkerk overhandigt gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland dan het boekje ‘Bomen om bij weg te dromen’ aan de eigenaren van de oudste bomen van Haarlemmermeer.
Het betreft bomen die ouder zijn dan 160 jaar, dus van voor de drooglegging van de polder. Tijdens de presentatie wordt uitgelegd hoe dat kan.