MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Pilotenvakbond VNV

september 7, 2018

Een 45-jarige pilote bij KLM is op non-actief gesteld door haar werkgever.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Een 45-jarige pilote bij KLM is op non-actief gesteld door haar werkgever. De pilote stapte naar de rechter, maar die gaf KLM gelijk.

De vrouw werkte al jaren als tweede co-piloot op langere vluchten. Zij wilde een promotie naar eerste piloot, maar bij testen voor deze functie kwam aan het licht dat de vrouw niet zelfstanding kon vliegen. Ondanks drie kansen zich door trainingen te verbeteren, bleef haar vliegvaardigheid ondermaats.

De pilotenbond VNV overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.
 

september 6, 2018

De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM....

PARIJS/SCHIPHOL/AMSTELVEEN - De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM. De maatschappij bereikte maandagavond een voorlopig cao-akkoord met vakbond VNV. De daarin opgenomen loonsverhoging steekt de Fransen.
Air France ligt namelijk al tijden overhoop met de bonden, die meer salaris eisen. Om druk te zetten werd dit jaar al op vijftien dagen gestaakt, met honderden miljoenen euro’s schade tot gevolg.

augustus 22, 2018

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict........

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september de tijd om dit voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen. Volgens de VNV is het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk nu de KLM er na een aantal lastige jaren weer beter voorstaat.

mei 2, 2018

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao.......

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao. Deze geldt voor ongeveer 2800 piloten. Er is maandenlang onderhandeld over salariëring, werkdruk en de duur van de overeenkomst.De twee partijen maken pas later deze week bekend wat de inhoud van het akkoord is.

Bron: nos.nl

maart 8, 2018

Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao.....

BADHOEVEDORP - Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao. Hiermee zijn nieuwe stakingsdreigingen definitief afgewend.
De piloten en Transavia hebben maanden met elkaar overhoop gelegen over een nieuwe cao.

Het akkoord bestaat uit de vier hoofdthema’s waar het de piloten om te doen was: afspraken over stabielere roosters, betere grip op vrije tijd, afspraken over salaris en een zogeheten loss of license-regeling.

februari 22, 2018

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers....

BADHOEVEDORP - Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers.

De vakbond heeft toegezegd dat, zolang er "constructief overleg" is met "uitzicht op een nieuwe cao", er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Afgelopen maandag was er nog een grote pilotenstaking, waarvan zo'n 12.000 reizigers de dupe werden.

In een gezamenlijke verklaring stellen Transavia en de vakbond nu dat beide partijen hebben erkend dat de roosters het pijnpunt vormen.

februari 20, 2018

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten......

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten.

De VNV is van plan over twee weken een ledenvergadering te houden over de situatie bij KLM.

Daarna wordt een referendum gehouden onder de VNV-leden die bij KLM werken.

De piloten zijn vooral ontevreden over de manier waarop de KLM-directie is omgesprongen met eerdere beloftes.

februari 13, 2018

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.......

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.

Binnen KLM circuleert een voorstel om de functie van Second Officer te laten vervallen en om op verre vluchten maximaal drie in plaats van vier vliegers in te zetten.

Volgens VNV-voorman Arthur van Hudding neemt de werkdruk in de cockpit hierdoor toe.

KLM heeft aan boord van onder meer de Boeing 747 en Boeing 777 een Second Officer.

december 27, 2017

Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.......

Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie- en inventarisatiecommissie ingesteld. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.