MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zo Zondag | 17:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

mei 19, 2018

Landelijk is het aantal aangiftes voor fietsendiefstal wederom gedaald van ruim 96000 in 2016 naar bijna 79000 in 2017......

Landelijk is het aantal aangiftes voor fietsendiefstal wederom gedaald van ruim 96000 in 2016 naar bijna 79000 in 2017.

Het werkelijk aantal gestolen fietsen is aanzienlijk hoger, want naar schatting doet slechts 30% van de gedupeerden aangifte.

Bij de afzonderlijke gemeentes blijkt Amsterdam het hoogst te scoren met 9,6 gestolen fietsen per duizend inwoners.

Haarlemmermeer komt uit op 2 per duizend inwoners, wat neerkomt op een kleine 300 aangegeven fietsdiefstallen in 2017.

mei 19, 2018

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.....

De marechaussees die eind vorig jaar hebben geschoten op een man die op Schiphol Plaza paniek veroorzaakte, hebben rechtmatig gehandeld.

Het was noodweer zegt het Openbaar Ministerie na onderzoek door de Rijksrecherche.

Een 29-jarige man zwaaide in december 2017 met een hamer richting passagiers en sloeg ermee op een glazen toegangsdeur van de marechausseepost.

Volgens het OM klonk dat alsof er werd geschoten en kon de marechaussee aannemen dat er een levensbedreigende situatie was.

mei 19, 2018

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.......

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.

Het ministerie heeft tweemaal eenzijdig de normen aangepast, waardoor tienduizenden extra vliegbewegingen konden plaatsvinden.

Het adviescollege van het ministerie, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium onderschrijft de stelling van de omwonenden.

mei 19, 2018

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.......

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.

Schiphol steeg met 3% naar ruim 6 miljoen passagiers terwijl de grootste luchthaven van Frankrijk daalde met 3,5% naar 5.8 miljoen. De daling in Frankrijk was voornamelijk te wijten aan de stakingen van Air France.

Traditiegetrouw is Heathrow ruimschoots de grootste van Europa. De Londense luchthaven zag 6,6 miljoen passagiers de revue passeren, een daling van 2,2%.
 

mei 19, 2018

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.......

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.

De jongen reed over de IJweg, toen een afslaande automobilist hem over het hoofd zag. De jongen botste met zijn scooter tegen de auto en viel.

Ambulance en politie verleenden de gewonde jongen eerste hulp, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

De scooter raakte door de aanrijding flink beschadigd.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 18, 2018

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.......

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.

Hij had een andere bestuurder een aantal keren geslagen, nadat de auto’s van de twee in botsing waren gekomen. Een andere automobilist had dit gezien, was gestopt en kon de twee uit elkaar houden.

De politie heeft de man die de klappen uitdeelde opgepakt en meegenomen naar het bureau. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron: Haarlems Dagblad/Landelijke Eenheid Noordwest
 

mei 18, 2018

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.....

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.

In het boek staan interviews met nabestaanden, waarin zij vertellen over de impact van de vliegramp op hun leven.

De mensen die zich hebben ingezet voor de oprichting van het monument komen ook aan het woord. In het boek staan foto’s van de realisatie van het monument.

Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in de boekhandel.
 

mei 18, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer gaat niet in op de uitnodiging van TenneT en Liander voor een gesprek over de bouw van een groot transformatorstation bij de sportvelden in Rijsenhout......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer gaat niet in op de uitnodiging van TenneT en Liander voor een gesprek over de bouw van een groot transformatorstation bij de sportvelden in Rijsenhout.

Er is grote onrust in het dorp over de komst van het station. De gemeenteraad heeft vorig jaar al laten blijken ook een andere locatie voor het trafostation van 200 bij 300 meter te willen.

De raad is van mening dat het college van Burgemeester en Wethouders de gesprekspartner is voor de energiebedrijven. De controlerende rol van de gemeenteraad blijft dan intact.

mei 18, 2018

Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.....

HOOFDDORP - Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.
Het bestuur van Energiebank Haarlemmermeer verrichtte de openingshandeling door aan de wethouders Ap Reinders van sociale zaken en John Nederstigt van duurzaamheid het eerste energiebespaarpakket van Energiebank Haarlemmermeer te overhandigen.

mei 18, 2018

De bereikbaarheid in Haarlemmermeer met de fiets, auto en openbaar vervoer is goed......

De bereikbaarheid in Haarlemmermeer met de fiets, auto en openbaar vervoer is goed.

Bezoekers komen graag vanwege het ruime en diverse winkelaanbod, maar ook omdat het parkeren betaalbaar is.

Toch wil Haarlemmermeer de medewerking van inwoners en ondernemers om knelpunten over bereikbaarheid te inventariseren en op te lossen.

In het najaar bepaalt de gemeenteraad welke knelpunten worden aangepakt en wanneer dat gebeurt. De gemeente bekijkt of de aanpak van knelpunten gecombineerd kan worden met andere werkzaamheden.

mei 18, 2018

Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer…..  

CRUQUIUS - Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer.
Vanaf half 8 ’s avonds is Mighty Mike bij de Keukenconcurrent in Cruquius aanwezig als veilingmeester, om voor het goede doel geld in te zamelen. De totale opbrengst komt ten goede van het kattenverblijf van Dierenopvang Haarlemmermeer.

mei 18, 2018

Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Waddenweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Waddenweg.
De motorrijder botste op het fietspad naast de Waddenweg hard tegen de
zijkant van een afslaande auto. Door de klap vloog de motorrijder over de auto en belandde hard op het asfalt.

Na de nodige medische zorg ter plekke is het slachtoffer met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.
 

mei 18, 2018

De rupsen van de stippelmot zijn er weer.....

NOORD-HOLLAND - De rupsen van de stippelmot zijn er weer. Op verschillende plekken in de provincie zijn de krioelende beestjes gesignaleerd in bomen en struiken.

De stippelmot, ook wel spinselmot genoemd, is een familie van de vlinder. De rupsen spinnen webben in bomen en struiken, wat soms surrealistische beelden kan opleveren.

De rupsen van de stippelmot zijn inmiddels al gesignaleerd in Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Beverwijk, IJmuiden en Broek op Langedijk.

Op de website van NHNieuws zijn foto’s van de rups te vinden.
 

mei 18, 2018

Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden.....

DEN HAAG - Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden die sinds april gelden voor gebruikers van de luchthaven.

mei 17, 2018

De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences gaat in Hoofddorp een grote productielocatie openen.....

HOOFDDORP - De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences gaat in Hoofddorp een grote productielocatie openen. Deze faciliteit voor dochterbedrijf Kite Pharma gaat werk bieden aan zeker driehonderd mensen.

Het gaat om een ultramoderne fabriek waar het bedrijf celtherapieën tegen kanker gaat maken. De celtherapie is bestemd voor patiënten met ernstige vormen van lymfekliekanker.

De locatie, die volledig operationeel moet zijn in 2020, zal heel Europa voorzien van celtherapieën.

mei 17, 2018

Bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland is dinsdag een 22-jarige inwoner aangehouden.....

HOOFDDORP - Bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland is dinsdag een 22-jarige inwoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht DDoS-aanvallen te hebben uitgevoerd op 250 bedrijven. Daardoor waren websites, mailboxen en webapplicaties van deze bedrijven slecht of helemaal niet bereikbaar.

De aanhouding komt voort uit een internationale actie. Daarbij rolde de Nederlandse politie de website Webstresser.org op. Webstresser.org was de grootste cybercriminele website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.

mei 17, 2018

Twaalf koperblazers van de Big Band Haarlemmermeer, zangeres Myrthe Buys en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo doen zondag 3 juni mee.....

HOOFDDORP - Twaalf koperblazers van de Big Band Haarlemmermeer, zangeres Myrthe Buys en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo doen zondag 3 juni mee aan de Jazzdienst in Schouwburg De Meerse.

Speciaal voor deze dienst zijn er arrangementen van liederen uit het Liedboek voor de kerken gemaakt. Daarnaast worden er spirituals gezongen en is er jazzy instrumentele muziek.

De jazzdienst is een onderdeel van het Take Off Music Event – voorheen Meerjazz - en wordt georganiseerd in samenwerking met de Raad van Kerken Hoofddorp.

mei 17, 2018

Het Nederlandse bedrijf SkyNRG wil fabrieken voor biokerosine bouwen in Nederland en in het Zweedse Småland.....

SCHIPHOL - Het Nederlandse bedrijf SkyNRG wil fabrieken voor biokerosine bouwen in Nederland en in het Zweedse Småland.
Een dergelijke fabriek kan volgens het bedrijf in de regio Småland worden geplaatst, omdat daar onafzienbare bossen liggen. Bij de kap van bomen blijven de takken en het zaagsel meestal in het bos achter. SkyNRG gaat onderzoeken hoe daarvan biokerosine kan worden gemaakt.

mei 17, 2018

Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit........

HAARLEMMERMEER - Uit het jaarverslag integriteit van de gemeente blijkt dat er vorig jaar tien schendingen gemeld zijn bij het meldpunt integriteit. In de meeste gevallen gaat het om diefstal of misbruik van eigendommen van de gemeente. Het aantal is  aanzienlijk lager dan de 18 meldingen van een jaar eerder. Naast meldingen over diefstal en misbruik waren er ook signalen over belangenverstrengeling, misbruik van bevoegdheden en intimidatie. In alle gevallen is er onderzoek gedaan, waarbij in vijf zaken de schending van de integriteit ook is vastgesteld.

mei 17, 2018

Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren..........

CRUQUIUS - Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren.  De medewerkers van Paswerk hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar beschikken over passende competenties voor heel veel functies. Het inschakelen van medewerkers op basis van detachering biedt de werkgevers tal van voordelen en combineert effectieve personeelsinzet met sociale werkgelegenheid.