MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Nieuws

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

februari 17, 2018

Provincie Noord-Holland en Haarlemmermeer zoeken in de gemeente naar een locatie om het zonnewegdek ‘SolaRoad’ te testen voor zwaar verkeer. In Krommenie was eerder een succesvolle pilot op een fietspad.....

Provincie Noord-Holland en Haarlemmermeer zoeken in de gemeente naar een locatie om het zonnewegdek ‘SolaRoad’ te testen voor zwaar verkeer. In Krommenie was eerder een succesvolle pilot op een fietspad.

Opwekken van elektriciteit met slimme wegen sluit aan bij duurzaamheidsdoelstellingen zoals CO2-reductie in de duurzame energietransitie.

De testomgeving wordt een zogenaamd ‘living lab’ en komt op een bestaande weg.

februari 17, 2018

Zes kruispunten op de N205 zijn onlangs voorzien van slimme verkeerslichten. Haarlemmermeer heeft een primeur in Noord-Holland met deze intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) op de Drie Merenweg....

Zes kruispunten op de N205 zijn onlangs voorzien van slimme verkeerslichten. Haarlemmermeer heeft een primeur in Noord-Holland met deze intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) op de Drie Merenweg.

De verkeerslichten kunnen verschillende typen verkeer herkennen en bepaalde voertuigen als vrachtwagens voorrang geven.

Ze geven in real-time data door en kunnen chauffeurs via een app informeren wanneer het licht op groen springt.

De app geeft ook snelheidsadvies, zo wordt onnodig remmen voorkomen en de verkeersdoorstroming geoptimaliseerd.

februari 17, 2018

Haarlemmermeerders kunnen op 21 maart 2018 stemmen voor het raadgevend referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten......

Haarlemmermeerders kunnen op 21 maart 2018 stemmen voor het raadgevend referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn echter pas op 21 november 2018 vanwege de fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De vraagstelling voor dit referendum luidt:
“Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten?”.

Haarlemmermeer heeft aangegeven dat stemmen mogelijk is op 21 maart in alle stembureaus in de gemeente vanaf 07.30 uur tot 21.00 uur.
 

februari 17, 2018

Gemeente Haarlemmermeer, AM, Rabobank en Ymere houden op donderdag 22 februari in Circular EXPO aan de Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp het Woonsymposium Haarlemmermeer......

Gemeente Haarlemmermeer, AM, Rabobank en Ymere houden op donderdag 22 februari in Circular EXPO aan de Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp het Woonsymposium Haarlemmermeer.

Het onderwerp dat tijdens het symposium centraal staat is de "Schaalsprong Haarlemmermeer", waarmee wordt bedoeld de toevoeging van 20.000 woningen tot 2040 aan de bestaande 60.000.
Een toevoeging die het inwonertal op circa 200.000 inwoners brengt.

februari 16, 2018

Esmee Visser uit Beinsdorp heeft in een fantastische race de gouden medaille gewonnen op de 5.000 meter bij de Olympische winterspelen in Zuid Korea........

Esmee Visser uit Beinsdorp heeft in een fantastische race de gouden medaille gewonnen op de 5.000 meter bij de Olympische winterspelen in Zuid Korea.

In de vierde rit van de het toernooi reed zij een tijd van 6:50.23. Haar tegenstanders konden die tijd niet meer verbeteren. 

In het Dorpshuis het Eiland in Beinsdorp werd Esmee volop aangemoedigd door haar dorpsgenoten.

februari 16, 2018

Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 24 februari in De Meerse haar programma ‘Balans in mijn fado’.....

HOOFDDORP - Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 24 februari in schouwburg De Meerse haar programma ‘Balans in mijn fado’.

In haar nieuwe theaterreeks balanceert de in Amsterdam geboren fadozangeres tussen haar twee culturen, twee landen en twee talen.
In beide talen laat zij nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade, ofwel weemoed, gaan.

Correia zingt bestaande fado’s in een Nederlandse vertaling en, andersom, Nederlandse liedjes in het Portugees.

februari 16, 2018

Donderdagavond was er een ongeval op de Drie Merenweg. Op de kruising in Vijfhuizen met de Vijfhuizerweg en Stelling kwamen twee auto’s met elkaar in botsing.......

Donderdagavond was er een ongeval op de Drie Merenweg. Op de kruising in Vijfhuizen met de Vijfhuizerweg en Stelling kwamen twee auto’s met elkaar in botsing.

Hulpverleners schoten te hulp en de ambulancedienst heeft meerdere personen onderzocht maar gelukkig hoefde niemand naar het ziekenhuis.

De N205 was is een tijdje geheel afgesloten richting Hoofddorp. De schade aan de auto’s was dusdanig dat de voertuigen door de bergingsdienst moesten worden afgevoerd.
 

februari 16, 2018

De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst.....

HOOFDDORP - De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst. Er zijn inmiddels 2.800 aanmeldingen ontvangen.
Tot dusver zijn ruim 600 sets zonnepanelen aangeschaft; ruim 100 woningen zijn voorzien van isolatiemaatregelen.
NMCX heeft berekend dat deze maatregelen een jaarlijkse besparing van ruim 700.000 euro opleveren voor de inwoners van Haarlemmermeer.

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

februari 16, 2018

Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk, waar ook burgemeester Onno Hoes bij aanwezig zal zijn.
Vanaf de dag van oprichting in 1968 tot nu repeteert Odyssee op de zolder van het parochiehuis in Hoofddorp, waar het een eigen honk heeft gekregen.

februari 16, 2018

De gemeente Den Helder moet van de rechter bijna twee miljoen euro betalen aan de firma PC van der Wiel.....

BEINSDORP - De gemeente Den Helder moet van de rechter bijna twee miljoen euro betalen aan het onkruidbestrijdingsbedrijf PC van der Wiel.

De gemeente Den Helder ligt al sinds 2011 met Van der Wiel juridisch in de clinch vanwege een aanbestedingsprocedure.
Van der Wiel had ingeschreven op een aanbesteding en werd daarbij tweede. Den Helder gunde het werk aan Alba, een Duitse aannemer.
Van der Wiel vond dat de gemeente onrechtmatig had gehandeld, omdat aannemer Alba niet aan de gevraagde certificering zou voldoen. De rechter ging hier dus in mee.
 

februari 16, 2018

Schiphol blijft hameren op nieuwe afspraken over groei van het aantal vluchten na 2020. Dat valt op te maken uit de toelichting van topman Jos Nijhuis op de jaarcijfers van het luchthavenbedrijf......

Schiphol blijft hameren op nieuwe afspraken over groei van het aantal vluchten na 2020. Dat valt op te maken uit de toelichting van topman Jos Nijhuis op de jaarcijfers van het luchthavenbedrijf.

Schiphol handelde in 2017 van de afgesproken maximale 500.000 vliegbewegingen er 497.000 af en kreeg 68,5 miljoen passagiers over de vloer.

De winst van het luchtvaarbedrijf Schiphol, dat ook de luchthavens in Eindhoven, Rotterdam en Lelystad runt is 280 miljoen euro. Dat is 26 miljoen minder dan een jaar eerder.

februari 16, 2018

Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.
Mensen die op de luchthaven werken, elkaar daar hebben ontmoet of een andere reden hebben om op Schiphol te willen trouwen, kunnen zich aanmelden.

De organisatie zorgt voor de locatie, aankleding, taart en meer. Het enige wat het geselecteerde bruidspaar hoeft te doen is trouwkleding en ringen meenemen. Ook voor het trouwfeest moet het winnende koppel zelf zorgen.

februari 16, 2018

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.......

Raadslid Joost Koomen van D66 Haarlemmermeer heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over fluittonen door een fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het SKWA en De Pioniers in Hoofddorp.

De fluittonen zijn hinderlijk voor omwonenden. Zij vinden dat de brug ondeugdelijk is geconstrueerd. Het probleem speelt sinds de aanleg in 2014 bij hogere windsnelheden.

Omwonenden vinden de correspondentie met de gemeente traag, maar onderzoek en oplossingsmaatregelen van de gemeente hebben al 90.000 euro gekost.

februari 15, 2018

Burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is vanaf 1 maart 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.....

UITHOORN - Burgemeester Pieter Heiliegers is vanaf 1 maart 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn. Hij gaat het waarnemerschap vervullen naast zijn huidige functie als burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De benoeming is gebeurd in goed overleg met de gemeenteraden van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De beide gemeenten zullen naar verwachting per 1 januari 2019 samengaan.

De benoeming geldt tot de nieuwe burgemeester van Uithoorn is benoemd.
 

februari 15, 2018

Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan..........

HOOFDDORP – Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan. Dit wordt voor alle (oud-)leden gevierd op zaterdag 26 mei met een dag waarop natuurlijk veel getafeltennist wordt, maar waarop men zich ook bij vele andere activiteiten met elkaar kan meten. Het ligt in de bedoeling om die dag ook een receptie te houden voor genodigden, bestuurders en belangstellenden. De accommodatie van HTC bevindt zich aan de Lutulistraat 142, waar nu zo’n negen jaar getafeltennist wordt.

februari 15, 2018

Groei&Bloei afd. Haarlemmermeer heeft een lezing georganiseerd voor maandag 19 februari..........

HOOFDDORP – Groei&Bloei afd. Haarlemmermeer heeft een lezing georganiseerd voor maandag 19 februari. Victor van Pieterson zal alles vertellen over onkruid. Iedereen die zelf tuiniert krijgt er mee te maken, het wekt ergernis en het moet verwijderd worden. Maar volgens Van Pieterson is onze perceptie van wat onkruid is en wat niet, door de eeuwen heen sterk veranderd. Met een andere blik op onkruid laat hij zien welke rol het in de tuin kan spelen en dat het van grote meerwaarde kan zijn. De lezing vindt plaats in De Ark aan het Muiderbos en begint om 20.00 uur.

februari 15, 2018

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers.......

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers. De zondagopenstelling van veel winkels levert bij winkelcentra een toename op van afval bij de zogenaamde brengparkjes. Dit zou ertoe leiden dat inwoners hun papier en lege flessen op brengparkjes naast de container achterlaten. Om te voorkomen dat de containers in het weekeinde vol zitten, worden ongeveer zestig containers op zaterdag geleegd, op sommige locaties zelfs twee keer.

februari 15, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”............

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”. De overgebleven genomineerden zijn Michel Bouman van ’t Joppe, Gerrie Windhoud en Paco Morea van het Hoofdvaart College, Frank en Thea van Klavertje Vier, Pascal Markus van ISK Hoofdvaart College en Quintin Duikersloot van Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand.

februari 15, 2018

Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan........

HOOFDDORP – Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan. Op het kruispunt met de Schweitzerstraat werd de fietser door een automobilist over het hoofd gezien door de laagstaande zon. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Klasgenoten van de scholier hebben de fiets meegenomen.

februari 15, 2018

PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.....

HOOFDDORP - PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.