MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

augustus 19, 2018

Opgave van TeleDing voor vandaag ++ Iedereen heeft het ++ Je krijgt het of je geeft het weg ++ Als mij hebt voel je jezelf rijk. Wat ben ik? Bel vanaf 10 uur: 023 – 5555 900 en maak kans op het Prijzenpakket met mooie prijzen…..

Het gezelligste familieprogramma van Haarlemmermeer is: MeerCompleet, vandaag met Maurice van Dam.
Maak kans op het MeerRadio prijzenpakket met het spel Teleding!

DIT ZIJN DE AANWIJZINGEN VOOR VANDAAG:
++ Iedereen heeft het
++ Je krijgt het of je geeft het weg
++ Als mij hebt voel je jezelf rijk

WAT BEN IK?
Bel vanaf 10 uur naar: 023-55 55 900 of mail naar studio@meerradio.nl
Vergeet dan niet je telefoonnummer te vermelden!

augustus 18, 2018

De gemeente gaat onderzoek doen naar de herkomst van gevoelens van onveiligheid in Rijsenhout en in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch......

De gemeente gaat onderzoek doen naar de herkomst van gevoelens van onveiligheid in Rijsenhout en in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch.

Inwoners van Spaarndam en de Hoofddorpse wijk Floriande voelen zich het veiligst in de nieuwe fusiegemeente Haarlemmermeer.

Criminaliteitscijfers spelen nauwelijks een rol bij het veiligheidsgevoel, maar sociale cohesie des te meer.

Daardoor blijft overlast van verwarde personen, multi-probleemgezinnen, illegale bewoning en drank- en drugs beperkt.

augustus 18, 2018

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol......

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol. De vloot van de KLM heeft nu dertien van deze toestellen.

Volgend jaar zomer start Boeing de levering van de grotere 787-10 aan KLM. Daarvan heeft de maatschappij er acht besteld. Met een capaciteit van 338 passagiers kunnen deze toestellen 44 reizigers extra meenemen ten opzichte van de 787-9.

augustus 18, 2018

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.......

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.

Zoals iedere andere retailer heeft ook KLM last van concurrentie door webwinkels.

Duty free-verkoop levert KLM per jaar weliswaar enkele tientallen miljoenen euro’s omzet op, maar de producten en trolley’s zorgen voor extra gewicht aan boord en dat leidt tot een hoger brandstofverbruik.

augustus 18, 2018

De bekende volkszanger Peter Beense neemt op 19 augustus afscheid van het door hem gepresenteerde radioprogramma MeerHollands op MeerRadio......

De bekende volkszanger Peter Beense neemt op 19 augustus afscheid van het door hem gepresenteerde radioprogramma MeerHollands op MeerRadio.

Hij heeft het programma 10 jaar gepresenteerd samen met zijn collega Michel Onclin.

Peter is verhuisd naar de omgeving Alkmaar en door de afstand, maar ook door zijn drukke agenda voor optredens, is het niet meer te combineren met zijn vrijwilligerswerk voor MeerRadio.

Michel Onclin zal vanaf volgende week niet meer om-de-week, maar iedere zondagmiddag MeerHollands van 3 tot 4 uur presenteren.
 

augustus 18, 2018

Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus is in het Haarlemmermeerse Bos weer het dancefestival Mysteryland......

Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus is in het Haarlemmermeerse Bos weer het dancefestival Mysteryland.

De opbouw van het festival is begonnen met als gevolg dat een deel van het bos is afgezet met hekken.

Na afloop van het festival wordt direct begonnen met de afbouw.

De bedoeling is dat op vrijdag 31 augustus het hele bos weer beschikbaar is voor recreanten.

Verkeer moet rekening houden met wegafzettingen gedurende de periode van het festival. Meer informatie is te vinden op: www.haarlemmermeer.nl/mysteryland
 

augustus 17, 2018

Omdat men steeds minder post verstuurt, past PostNL vanaf begin september het netwerk van brievenbussen in Haarlemmermeer aan......

Omdat men steeds minder post verstuurt, past PostNL vanaf begin september het netwerk van brievenbussen in Haarlemmermeer aan.

Weinig gebruikte brievenbussen worden verwijderd of verplaatst.

Hierbij wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft.

Daarnaast hebben diverse belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente.

Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan en ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

augustus 17, 2018

Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen........

SCHIPHOL - Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen.

Daarna werd de chauffeur nog mishandeld, vastgebonden en in een kofferbak gestopt om pas later weer te worden vrijgelaten.

De Koninklijke Marechaussee zegt dat de dader toesloeg nadat de chauffeur vanuit een loods aan de Pelikaanweg een grote hoeveelheid elektronica in de vrachtwagen had geladen.

augustus 17, 2018

Mantelzorg & Meer start een cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van iemand met dementie....

Mantelzorg & Meer start een cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van iemand met dementie.

U krijgt informatie over dementie en tips en handvatten voor het omgaan met uw veranderende partner.

Daarnaast is er volop gelegenheid voor het delen van ervaringen.

De cursus wordt gegeven in Zorgcentrum De Horizon aan de Kruislaan in Hoofddorp en bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten.

De eerste keer is maandag 1 oktober om 10.30 uur. Aanmelden kan tot 25 september, meer informatie is te vinden op www.mantelzorgenmeer.nl
 

augustus 17, 2018

Zo’n vijftig tot honderd verlichte bootjes doen zaterdag 18 augustus mee aan een gondelvaart over de Ringvaart van Haarlemmermeer.....

Zo’n vijftig tot honderd verlichte bootjes doen zaterdag 18 augustus mee aan een gondelvaart over de Ringvaart van Haarlemmermeer.

De derde editie van de Kaegse Gondelvaart begint ’s avonds om 21.15 uur bij jachthaven Kaagdorp.

De deelnemers varen eerst via de Ringvaart richting Huigsloot en vervolgens terug richting Buitenkaag.

Ter hoogte van het Gemaal De Leeghwater wordt de gondelvaart om 23.00 uur afgesloten met een grote vuurwerkshow. Het vuurwerk gaat begeleid met muziek de lucht in.
 

augustus 17, 2018

Goed nieuws voor zwemmers: als het een beetje meezit, kan vanaf volgende week weer veilig worden gezwommen in de Haarlemmermeerse Bosplas........

Goed nieuws voor zwemmers: als het een beetje meezit, kan vanaf volgende week weer veilig worden gezwommen in de Haarlemmermeerse Bosplas.

Dat meldt het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Begin van deze maand werd blauwalg aangetroffen in de plas.

Blauwalg vormt een drijflaag, kan giftige stoffen voortbrengen en oog-, maag-, huid- en darmklachten veroorzaken.

Zwemmen in water met blauwalg is hoogst onverstandig. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de blauwalg met waterstofperoxide kunnen bestrijden.
 

augustus 17, 2018

Het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap gaat op 20 augustus starten met hun repetities voor drie nieuwe optredens......

Het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap gaat op 20 augustus starten met hun repetities voor drie nieuwe optredens:

Het concert tijdens “de Korendag” in Leerdam op 27 oktober, het jubileumconcert van de Muziekvereniging Excelsior in De Meerse in Hoofddorp op 24 november en het 2-jaarlijkse kerstconcert in Nieuw-Vennep op 15 december.

Voor het kerstconcert zijn projectzangers van harte welkom. Informatie is te vinden op www.hmzv.nl
 

augustus 17, 2018

De International Plastic Modellers Society (IPMS) houdt zaterdag 25 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen......

De International Plastic Modellers Society (IPMS) houdt zaterdag 25 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen.

Deze bijeenkomst bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is voor publiek toegankelijk van elf tot vier uur.

De kofferbakverkoop geldt als start van het modelbouwseizoen.

De verkoop voor het fort is voorbehouden aan IPMS leden, maar het CRASH-museum verkoopt ook tweedehands en afgebouwde modellen.

augustus 17, 2018

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.....

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.

Natuurgidsen vertellen eerst wetenswaardigheden over de vleermuizen en laten zien welke soorten er voorkomen in Haarlemmermeer.

Daarna gaat de excursie op weg langs de Geniedijk met apparaten om de vleermuizen te kunnen horen.

De excursie start om 20:15 uur bij Korenmolen de Eersteling aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Belangstellenden moeten zich aanmelden met een e-mail naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com
 

augustus 17, 2018

Op zondag 19 augustus is op het Evenemententerrein Nieuw-Vennep een Vlooienmarkt......

Op zondag 19 augustus is op het Evenemententerrein Nieuw-Vennep een Vlooienmarkt.

Aan de Zuiderdreef staan 51 tot 100 kramen waar particulieren hun tweedehands spullen aanbieden.

De vlooienmarkt is van 9 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags.
 

augustus 17, 2018

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.......

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.

Als antwoord op een ultimatum van de VNV dat vrijdagochtend verstreek, stelt de KLM voor om maatregelen die in september 2019 van kracht worden, al in oktober dit jaar te laten ingaan.

De vakbond neemt daar geen genoegen mee en vindt het vreemd dat de KLM er pas een halve dag voor het verstrijken van het ultimatum mee komt.

augustus 17, 2018

Van 17 tot 26 augustus staat er aan de zuidkant van de Toolenburgerplas in Hoofddorp een Raj-tent.....

Van 17 tot 26 augustus staat er aan de zuidkant van de Toolenburgerplas in Hoofddorp een Raj-tent.

In deze Indiase tent presenteren diverse partijen een 10-daags cultureel festival met speelfilms, theater en ’s avonds afsluiting met muziek.

Ook is er een kinderfestival met Circus Hakim van Sesamstraat en een Buurman en Buurman-special van het gelijknamige tv-programma.

Kaarten voor deze events kun je online kopen of aan de kassa op het evenemententerrein.

Alle informatie over het programma is te vinden op www.raj-on-tour.avayo.nl.
 

augustus 16, 2018

Van 23 t/m 26 augustus zijn de Keukenhof Dahlia Dagen. Bezoekers van Landgoed Keukenhof kunnen dan genieten van een prachtige dahliatuin en vele zomerbloemen.....

Van 23 t/m 26 augustus zijn de Keukenhof Dahlia Dagen. Bezoekers van Landgoed Keukenhof kunnen dan genieten van een prachtige dahliatuin en vele zomerbloemen.

In de voortuin van Kasteel Keukenhof zijn zo'n 150 verschillende soorten dahlia's geplant.

Op zondag 26 augustus is er speciaal voor kinderen een dahliaspeurtocht. Kinderen kunnen op het landgoed zelf hun dahlia's bij elkaar zoeken en er samen met een arrangeur een mooi boeketje van maken.
 

augustus 16, 2018

Vandaag is de allerlaatste editie van de papieren telefoongids verspreid in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.....

Vandaag is de allerlaatste editie van de papieren telefoongids verspreid in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

De informatie staat als sinds 1996 online en dat vinden de meeste mensen veel makkelijker.

Daarmee komt er een einde aan 140 jaar telefoongids. Voor ouderen organiseert de uitgever een cursus om de overstap naar online zoeken te maken,

Het laatste exemplaar combineert Gouden Gids en Telefoongids en kan nog een paar jaar gebruikt worden.
 

augustus 16, 2018

Een 28-jarige man uit Haarlemmermeer zit vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een zware mishandeling van een steward in de Amsterdam Arena.........

Een 28-jarige man uit Haarlemmermeer zit vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een zware mishandeling van een steward in de Amsterdam Arena. De steward kreeg tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo een hartinfarct. De politie onderzoekt of er een relatie is tussen het opstootje op de tribune en het hartinfarct van de steward. Op internet circuleren verhalen dat de man bij de keel zou zijn gepakt en geslagen zou zijn. De politie kan dit niet bevestigen. Ajax meldde zaterdagavond dat de toestand van de steward stabiel was.