MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

februari 6, 2018

Jeugdland Nieuw-Vennep heeft de komende weken weer diverse leuke activiteiten.......

Jeugdland Nieuw-Vennep heeft de komende weken weer diverse leuke activiteiten.

Op vrijdag 16 februari worden er Pokémonballen gemaakt. Eerst wordt er een bal beplakt met kranten en vervolgens kan deze beschildert worden.

Op vrijdag 23 februari worden er kopjes beschilderd met glasverf. Er komt dan een glinsterende laag overheen.

Jeugdland is een (bouw)speelplaats voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en is het hele jaar geopend op woensdag en vrijdag.
 

februari 5, 2018

Het bestuur van voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep heeft hoofdtrainer Rini Van Roon ontslagen. Het bestuur spreekt van een klimaat waarin geen sprake is van een bevlogen en stimulerende wisselwerking tussen trainer en spelers......

Het bestuur van voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep heeft hoofdtrainer Rini Van Roon ontslagen.

Het bestuur spreekt van een klimaat waarin geen sprake is van een bevlogen en stimulerende wisselwerking tussen trainer en spelers.

FC VVC beleeft op dit moment een teleurstellend seizoen. Het staat op een zesde plaats in de zaterdag 3e klasse.

Vorig seizoen stond VVC lang bovenaan, maar liep aan het eind van de competitie promotie mis naar de 2e klasse.

VVC heeft Rick van IJzelhoorn aangesteld als interim-trainer tot het einde van het seizoen.
 

januari 30, 2018

Burgemeester Onno Hoes opent op 3 februari de expositie ‘Be Proud’ in Cultuurcentrum Pier K in Nieuw-Vennep.......

Burgemeester Onno Hoes opent op 3 februari de expositie ‘Be Proud’ in Cultuurcentrum Pier K in Nieuw-Vennep.

Tot 10 februari stellen gasten van het Adamas Inloophuis 40 kunstwerken tentoon, die een afspiegeling zijn van de manier waarop zij met kanker omgaan.

Sommige kunstwerken zijn te koop en de opbrengst is voor het Adamas Inloophuis, dat mensen met kanker en hun naasten ondersteunt.

januari 30, 2018

De 23-jarige Laila Bouterse is gekozen als de 13e Koningin van Nieuw-Vennep. De Venneper Oranjevereniging Beatrix kiest al sinds 2006 jaarlijks een dorpskoningin.....

De 23-jarige Laila Bouterse is gekozen als de 13e Koningin van Nieuw-Vennep. De Venneper Oranjevereniging Beatrix kiest al sinds 2006 jaarlijks een dorpskoningin.

Laila Bouterse is de jongste van alle koninginnen die tot nou toe de kroon mochten dragen.

De Oranjevereniging streeft naar verjonging. Ze hoopt dat een sneeuwbaleffect wordt ingezet en zich meer jongeren gaan inzetten.

januari 29, 2018

Venne 6B

Venne 6b

januari 27, 2018

Liefhebbers van Bar-Steakhouse d’Oude Molen aan de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep kunnen er nog tot 22 februari terecht, want daarna sluit het restaurant definitief.....

Liefhebbers van Bar-Steakhouse d’Oude Molen aan de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep kunnen er nog tot 22 februari terecht, want daarna sluit het restaurant definitief.

Eigenaresse Sylvia Scheltus-de Jong zegt dat de deuren dichtgaan, omdat zij het goedlopende restaurant niet meer kan combineren met haar privéleven, zoals de zorg voor haar 4 kinderen.

Familie De Jong kocht graanmolen ‘De Rijzende Zon’ in 1975, nadat hij in 1970 van de sloophamer was gered.

januari 23, 2018

Na twee zeer succesvolle Buurtlunches in 2017 organiseert BioSoepi ook in 2018 maandelijks een gezellige Buurtlunch......

Na twee zeer succesvolle Buurtlunches in 2017 organiseert BioSoepi ook in 2018 maandelijks een gezellige Buurtlunch.

Vrijdag 2 februari 2018 is het weer zover. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn alle buurtbewoners welkom in ’t Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat 65 in Nieuw-Vennep.

De buurtlunch is een initiatief van BioSoepi, wat een plek is waar talenten met een beperking kunnen leren werken in een professionele omgeving.

Er kan van daaruit uiteindelijk worden doorgestroomd naar een betaalde baan.

januari 22, 2018

Een groep voetballers van het vijfde team van SV DIOS binden komende week de schaatsen onder voor een bijzonder doel........

Een groep voetballers van het vijfde team van SV DIOS binden komende week de schaatsen onder voor een bijzonder doel.

De afgelopen periode hebben zij geld ingezameld voor Stacey. Zij werd 10 maanden geleden geboren met een hartafwijking. Op dit moment staat de teller op ruim 41 duizend euro.

Aanstaande zondag zullen de Vennepers op de Oostenrijkse Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen; een tocht van maar liefst 200 kilometer.

januari 17, 2018

In Nieuw-Vennep gaat vrijdag 26 januari een zogenaamde Alpha van start. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd......

In Nieuw-Vennep gaat vrijdag 26 januari een zogenaamde Alpha van start. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

In tien interactieve bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt.

Elke avond begint met een maaltijd. Daarna luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal.

Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

januari 17, 2018

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup......

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

Daarna gaan de kinderen samen met Inge van Wijgerden van Schrijffun aan de slag met het maken van hun eigen dromenvanger.

De Kidsboekenwerkplaats staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Die zijn van woensdag 24 tot en met zaterdag 3 februari.

januari 17, 2018

Dinsdag 23 januari 2018 om half 8 geeft gemeente Haarlemmermeer een presentatie in Wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep over de waterproblematiek in Nieuw-Vennep West........

Dinsdag 23 januari 2018 om half 8 geeft gemeente Haarlemmermeer een presentatie in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep over de waterproblematiek in Nieuw-Vennep West.

De aanleiding is de start binnenkort van de aanleg van de afvoer van grondwater en regenwater in deelplan D van het dorp.

Dit is een vervolg op eerdere werkzaamheden aan regenwaterafvoer in deze wijk.

De gemeente presenteert de oplossingen voor de waterproblematiek, wat bewoners hier zelf aan kunnen doen en de tekeningen.

januari 15, 2018

Weeknieuws

Weeknieuws

januari 12, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag rukten politie, brandweer en ambulance uit vanwege lekkend salpeterzuur bij een bedrijf aan de Schillingweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van woensdag op donderdag rukten politie, brandweer en ambulance uit vanwege lekkend salpeterzuur bij een bedrijf aan de Schillingweg in Nieuw-Vennep.

Salpeterzuur veroorzaakt bij aanraking brandwonden en bij inademing interne beschadigingen.

De stof lekte weg uit een vrachtwagen bij transportbedrijf CTS Group, waarin een jerrycan lekgeraakt was door een spijkertje.

Twee medewerkers werden door het ambulancepersoneel nagekeken en bleken ongedeerd. Ongeveer 20 liter weggelekt salpeterzuur werd door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

januari 10, 2018

Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid houdt haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden en hun partners aanstaande zaterdag 13 januari.......

Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid houdt haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden en hun partners aanstaande zaterdag 13 januari.

Voorzitter Andries Stokvis houdt zijn jaarlijkse toespraak, waarin hij terugblikt op het voorbije jaar en zijn visie geeft op de ontwikkelingen voor ondernemers in de zuidelijke polder in 2018.

De receptie wordt aangekleed met hapjes en drankjes. De inloop is vanaf 6 uur in Hotel Restaurant de Rustende Jager aan de Venneperweg 471 in Nieuw-Vennep.
 

januari 9, 2018

De politie in Haarlemmermeer gaat, nu de scholen weer zijn begonnen, extra controleren op fietsverlichting....

De politie in Haarlemmermeer gaat, nu de scholen weer zijn begonnen, extra controleren op fietsverlichting.

Op Twitter laat agent Ton Wijsman weten, dat ouders straks niet moeten piepen als hun kind met een bekeuring van 55 euro plus administratiekosten thuiskomt.

Er is niet alleen genoeg gewaarschuwd, aldus de tweet.

Mensen zouden dan ook blij moeten zijn dat het kind weer veilig thuis is gekomen, terwijl die dus in deze donkere dagen zonder verlichting en in donkere kleding volstrekt onzichtbaar was.
 

januari 2, 2018

De eerste dag van het nieuwe jaar bracht een automobiliste in Nieuw-Vennep vooralsnog weinig voorspoed......

De eerste dag van het nieuwe jaar bracht een automobiliste in Nieuw-Vennep vooralsnog weinig voorspoed.

Rond 7 uur ’s avonds reed ze op de Westerdreef door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast.

De bestuurster is door achterliggers geholpen tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Door het ongeval was een gedeelte van de Westerdreef tijdelijk gestremd.

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
 

december 29, 2017

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep in zijn woonhuis aan in verband met een steekpartij die eerder op de avond had plaatsgevonden op Turfsteker in zijn woonplaats.....

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep in zijn woonhuis aan in verband met een steekpartij die eerder op de avond had plaatsgevonden op Turfsteker in zijn woonplaats.

De verdachte meldde zich zelf bij de politie. Rond kwart over 8 trof de politie na een melding een jongeman aan die in zijn rug was gestoken.

Het slachtoffer, een 21 jarige man uit Nieuw-Vennep, werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

december 19, 2017

Op vrijdag 22 december is burgemeester Hoes aanwezig bij het kerstlichtjesfeest. Hij maakt daar samen met Hans de Bats van de Voedselbank de opbrengst bekend van de actie “Help de voedselbank de winter door”.......

Op vrijdag 22 december is burgemeester Hoes aanwezig bij het kerstlichtjesfeest.

Hij maakt daar samen met Hans de Bats van de Voedselbank de opbrengst bekend van de actie “Help de voedselbank de winter door”.

Het kerstlichtjesfeest vindt plaats op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep tussen 18.30 uur en 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur zijn er optredens van diverse zangkoren.

De avond wordt afgesloten met een kerst-sing-in onder leiding van dirigent Erik Waerts, waarbij alle aanwezigen mee mogen zingen.

december 18, 2017

Boekuwzending.com, het bedrijf van het Vennepse echtpaar Rik en Margreet Balder, is winnaar geworden van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer......

Boekuwzending.com, het bedrijf van het Vennepse echtpaar Rik en Margreet Balder, is winnaar geworden van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer.

Dat werd vrijdagavond 15 december tijdens het traditionele MeerBusiness Ondernemersgala bekend gemaakt.

Er waren dit jaar 4 genomineerden; ook hoveniersbedrijf Stukart Tuinen, vervoerder Doelen Coach Service en Mindwize, een marketing en communicatiebureau, waren in de race.

december 16, 2017

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht. Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.......

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht.

Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.

Dit jaar zal het oud-en-nieuwfeest “Happy New Vennep” niet worden georganiseerd omdat er niet voldoende subsidie beschikbaar was.

In het verleden waren er regelmatig ongeregeldheden op de Venneperbrug in het centrum van het dorp.

Sinds het “Happy New Vennep” feest werd gehouden was het met oud en nieuw rustig in het centrum.

december 16, 2017

Op donderdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Langemoor in Nieuw-Vennep. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met tweeënveertig planten.......

Op donderdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Langemoor in Nieuw-Vennep.

In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met tweeënveertig planten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip dat op het adres mogelijk een kwekerij zou zitten.

Bij een warmtemeting bleek dit inderdaad het geval te zijn.

De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur zoals lampen en filters in beslag.

Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

december 13, 2017

Op maandag 18 december is er om 14.30 uur een kerstmiddag in Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw Vennep. Een mooie viering met bekende kerstliederen, gedichten en een overdenking door ds. Berensen.......

Op maandag 18 december is er om 14.30 uur een kerstmiddag in Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw Vennep.

Een mooie viering met bekende kerstliederen, gedichten en een overdenking door ds. Berensen.

Het koor “Samen op Weg” uit Abbenes zal zingen. Natuurlijk is er wat lekkers bij de koffie en thee. Na afloop wordt er gezamenlijk een glas glühwein gedronken.

Wanneer u gehaald en thuis gebracht wil worden of meer informatie wil hebben, kijk op de site www.wittekerk.nl

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 12, 2017

Een man uit Nieuw-Vennep met liefst vier keer het toegestane promillage alcohol in zijn bloed liep vrijdagavond tegen de lamp nadat hij zijn bestelbus op een wel erg bijzondere manier had geparkeerd.......

Een man uit Nieuw-Vennep met liefst vier keer het toegestane promillage alcohol in zijn bloed liep vrijdagavond tegen de lamp nadat hij zijn bestelbus op een wel erg bijzondere manier had geparkeerd.

Agenten kregen vrijdagavond rond 21.45 uur melding dat een bestelbus stil stond in de berm bij de rotonde van het Beursplein in Hoofddorp.

Bij zijn aanhouding had de man had een onsamenhangend verhaal hoe hij van de weg geraakt was. Zijn bus had ook schade. Dit zal verder door de politie onderzocht worden.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 2, 2017

Het bestuur van de stichting Sporthal Nieuw-Vennep, dat in 2017 zorgde voor de tot de energieneutrale sporthal omgebouwde Vespohal, heeft besloten om certificaten uit te geven......

Het bestuur van de stichting Sporthal Nieuw-Vennep, dat in 2017 zorgde voor de tot de energieneutrale sporthal omgebouwde Vespohal, heeft besloten om certificaten uit te geven.

Met een inleg van 2.000 euro per certificaat krijgt de certificaathouder een rentevergoeding van 4 % per jaar.

Een keer per vijf jaar zal een kwart van de certificaten worden uitgeloot; zij kunnen eventueel hun inleg terugontvangen.

De actie volgt op verzoeken uit de samenleving om zich op te verbinden ter ondersteuning van de Stichting Sporthal Nieuw-Vennep.