MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Nederlandse Spoorwegen

oktober 26, 2018

Vrijdagochtend reden minder treinen van en naar Schiphol vanwege een gewonde vrouw in de spoortunnel.....

Vrijdagochtend reden minder treinen van en naar Schiphol vanwege een gewonde vrouw in de spoortunnel.

Een machinist van een trein zag het slachtoffer op tijd, waardoor de trein op tijd vaart kon minderen.

De vrouw werd door de machinist meegenomen naar het perron van NS-station Schiphol, waar de hulpdiensten klaarstonden om verder voor haar te zorgen.

Het is nog onbekend wat de verwondingen zijn van het slachtoffer en hoe zij op het spoor terecht is gekomen.

Het treinverkeer kon rond 11 uur weer verder rijden.

Bron: AT5
 

mei 10, 2018

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij........

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij. De NS gaat met spoed alle treinen verlengen van zes naar zeven rijtuigen om de explosieve groei van het aantal reizigers op het traject te kunnen opvangen. Vorig jaar steeg het aantal reizigers op het hsl-traject met 25%, terwijl op 10% was gerekend. Schiphol trekt steeds meer reizigers. De verlenging van de treinen komt boven op de geplande uitbreiding van het aantal ritten van vier naar vijf per uur op het hsl-traject.

februari 20, 2018

De man die zaterdagmiddag 17 februari voor de trein terecht kwam tussen station Halfweg en Haarlem, is zondag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.....

De man die zaterdagmiddag 17 februari voor de trein terecht kwam tussen station Halfweg en Haarlem, is zondag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Het gaat om een 23-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats.

Volgens de politie is sprake van een noodlottig ongeval. De man zou niet bewust het spoor zijn opgegaan.

Het slachtoffer is ter plaatse langdurig gereanimeerd en daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij zondag is overleden.

februari 13, 2018

Treinreizigers die regelmatig gebruikmaken van station Duivendrecht krijgen volgende week te maken met veel extra reistijd.....

Treinreizigers die regelmatig gebruikmaken van station Duivendrecht krijgen volgende week te maken met veel extra reistijd.

Vanwege de Huishoudbeurs devalueren de spoorwegen het belangrijke treinstation tijdelijk tot sprinterhalte.

Dit betekent dat volgende week de Intercity's het station voorbij zullen rijden.

De sneltreinen zullen wel stoppen op station Amsterdam RAI, waar de Huishoudbeurs wordt gehouden.

Zij worden gedwongen met langzamere treinen of metro's te reizen.

december 11, 2017

Vanaf eind 2017 krijgt de N200, vanaf het station in Halfweg tot in Amsterdam, een grondige opknapbeurt en nieuwe inrichting. Bij Halfweg worden de huidige boezembruggen vervangen door een nieuwe brug met fiets- en voetpad........

Vanaf eind 2017 krijgt de N200, vanaf het station in Halfweg tot in Amsterdam, een grondige opknapbeurt en nieuwe inrichting. Bij Halfweg worden de huidige boezembruggen vervangen door een nieuwe brug met fiets- en voetpad.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds 7 december 2017 gedurende zes weken ter inzage. Het is mogelijk om een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

Tijdens een inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden zich laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan Boezembruggen in Halfweg.

december 6, 2017

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen. Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.......

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen.

Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.

Volgens de spoorbedrijven leidt dit systeem ertoe dat passagiers met bagage sneller instappen, meer kans hebben op een zitplaats en dat de trein op tijd kan vertrekken.

Volgend jaar wordt bovendien een extra roltrap aangelegd op het plein voor Schiphol Plaza.

november 25, 2017

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.......

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.

Bij de aanleg van het NS station Halfweg-Zwanenburg moesten er ook parkeervoorzieningen komen. Volgens de geldende normen zouden 150 parkeerplaatsen bij een station van dit formaat voldoende moeten zijn.

De praktijk blijkt anders, mede omdat parkeren bij het station nu gratis is. ProRail zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het parkeren.

augustus 16, 2017

Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging.............

HAARLEMMERMEER - Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging. Op het traject was een wisselstoring, waardoor er veel minder treinen reden dan normaal. Het duurde tot ongeveer elf uur tot de wisselstoring was verholpen. Om half twaalf kon het treinverkeer weer volledig hervat worden. Ook het treinverkeer van Schiphol naar Rotterdam was getroffen door de wisselstoring. Er reden geen Intercity Direct-treinen op het traject.

Bron: Haarlems Dagblad

juli 20, 2017

Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd.......

SCHIPHOL – Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd, toen ze na het fluitsignaal van de conducteur instapten. Volgens NS-woordvoerder Erik Kroeze is het ter beoordeling van de conducteur of er in zo’n situatie een boete uitgedeeld wordt. Uit cijfers blijkt dat 54 procent van de mensen die na het fluitsignaal op het perron komen, nog snel instapt. 43 procent van de conducteurs maakt dagelijks een gevaarlijke situatie mee.

juni 17, 2017

De aangekondigde staking van NS-medewerkers op maandagochtend, heeft ook gevolgen voor het treinverkeer in Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER – De aangekondigde staking van NS-medewerkers op maandagochtend, heeft ook gevolgen voor het treinverkeer in Haarlemmermeer.

Leden van FNV Spoor leggen maandagmorgen tussen 05.00 en 09.00 uur het werk neer op de stations Den Haag Centraal en Zwolle.

Het gevolg is dat er vanaf die locaties minder of geen treinen zullen rijden en dat dit ook gevolgen heeft voor de dienstregeling van treinen bij Hoofddorp en Schiphol.

Bron: haarlemsdagblad.nl

november 24, 2016

Vanaf 11 december gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen in..........

HOOFDDORP – Vanaf 11 december gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen in. Dit betekent dat tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam Centraal dan elk kwartier een rechtstreekse Sprinter gaat rijden. Dat is nu nog elk half uur. Twee van deze Sprinters rijden na Hoofddorp door richting Leiden en Den Haag. De frequentie van de Intercity’s tussen Schiphol en Almere verdubbelt naar 4 Intercity’s per uur. Wel verhoogt NS de tarieven van het treinvervoer met gemiddeld 0,39%. Dit percentage is gebaseerd op de verwachte inflatie van 2017.

september 23, 2016

Komend weekeinde is er geen treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol......

SCHIPHOL-AMSTERDAM - Komend weekeinde is er geen treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol. ProRail werkt aan de bovenleiding van het spoor rond Schiphol.
Bovendien worden er betonnen liggers geplaatst boven het spoor bij Badhoevedorp voor een viaduct dat onderdeel wordt van de nieuwe snelweg A9.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een half uur.

augustus 13, 2015

Treinreizigers hebben vanmorgen veel hinder ondervonden van een sein- en wisselstoring rond luchthaven Schiphol. Er reed enkele uren geen treinen tussen Leiden en de luchthaven, waardoor bussen moesten worden ingezet.....
 

SCHIPHOL - Treinreizigers hebben vanmorgen veel hinder ondervonden van een sein- en wisselstoring rond luchthaven Schiphol.

Er reed enkele uren geen treinen tussen Leiden en de luchthaven, waardoor bussen moesten worden ingezet.

Tussen Amsterdam en Schiphol reden veel minder treinen net als op de route van Schiphol naar Almere, Hilversum en Utrecht langs Amsterdam-Zuid.

Om iets over 9 uur was de storing verholpen en kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 29, 2015

Op NS Station Hoofddorp ontbreken nog altijd ov-poortjes bij de liften en is het overdag nog steeds mogelijk om zonder in te checken het perron te bereiken.......

HOOFDDORP - Op NS Station Hoofddorp ontbreken nog altijd ov-poortjes bij de liften en is het overdag nog steeds mogelijk om zonder in te checken het perron te bereiken.

De liften worden in de avonduren wel bewaakt door beveiligers, maar overdag is kan men zonder ov de lift in.

Een woordvoerder van NS meldt MeerRadio dat er nog aanpassingen bij diverse stations in Nederland moeten plaatsvinden en dat een structurele oplossing voor de liften bij NS Station Hoofddorp hun aandacht heeft.

juni 16, 2015

De man die in maart een conductrice zwaar mishandelde in de trein van Schiphol naar Hoofddorp, moet gedwongen worden opgenomen voor een psychiatrisch onderzoek.....

De man die in maart een conductrice zwaar mishandelde in de trein van Schiphol naar Hoofddorp, moet gedwongen worden opgenomen voor een psychiatrisch onderzoek.

Dat meldt RTL Nieuws, die bij de eerste rechtszaak tegen de 27-jarige verdachte aanwezig was.

De man wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

De 44-jarige conductrice uit Amsterdam liep botbreuken op in haar gezicht en moest worden geopereerd.

april 22, 2015

Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn.

Deze spoorlijn loopt vlak langs hun huizen in Nieuw-Vennep, maar sinds alle bomen langs het spoor gekapt zijn, bezorgt de Thalys de bewoners veel geluidsoverlast.

De omwonenden verzoeken nu dringend om het herplanten van de bomen en hopen eveneens op aanpassing van het geluidsscherm bij station Nieuw-Vennep, daar het geluid van treinen nu via het scherm nu naar de Oosterdreef gekaatst wordt.

april 14, 2015

Rond luchthaven Schiphol reden er maandagmorgen minder treinen dan gepland......

SCHIPHOL - Rond luchthaven Schiphol reden er maandagmorgen minder treinen dan gepland.

De werkzaamheden aan het spoor zijn weliswaar afgerond, maar een technische storing voorkomt sinds het begin van de ochtend dat het treinverkeer volgens planning kan rijden.

Het was de bedoeling dat het treinverkeer maandag om 05.00 uur volledig zou zijn hervat, maar dat mislukte toen een storing in de voedingen en seinen aan het licht kwam.

april 10, 2015

Afgelopen nacht heeft de politie in Hoofddorp een man aangehouden die kort daarvoor een OV-medewerker in het gezicht had gespuugd........

HOOFDDORP – Afgelopen nacht heeft de politie in Hoofddorp een man aangehouden die kort daarvoor een OV-medewerker in het gezicht had gespuugd.

De man had geen kaartje en werd boos toen een medewerker van het openbaar vervoer hem hierop aansprak.

Enkele weken geleden kwam het NS-station in Hoofddorp ook al in het nieuws vanwege de ernstige mishandeling van een conductrice van de NS door een treinpassagier zonder kaartje.

Vlak na dat incident zijn de poortjes bij station Hoofddorp in werking gesteld.

april 9, 2015

Komend weekeinde rijden er minder treinen van en naar Schiphol wegens werkzaamheden aan het spoor rond de luchthaven. De werkzaamheden van ProRail beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag.....

SCHIPHOL - Komend weekeinde rijden er minder treinen van en naar Schiphol wegens werkzaamheden aan het spoor rond de luchthaven.

De werkzaamheden van ProRail beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Maandag 13 april wordt het treinverkeer om 05.00 uur weer hervat.

Dat betekent dat er dit weekeinde geen treinen rijden tussen Schiphol en de stations Amsterdam-Sloterdijk, Duivendrecht-Diemen en Amsterdam Bijlmer Arena.

maart 24, 2015

Uit protest tegen het geweld jegens het NS-personeel, heeft een treinreiziger dinsdagmorgen een bijzondere brief achtergelaten op station Hoofddorp........

HOOFDDORP – Uit protest tegen het geweld jegens het NS-personeel, heeft een treinreiziger dinsdagmorgen een bijzondere brief achtergelaten op station Hoofddorp.

Hierin wordt de manier waarop de conducteurs omgaan met treinreizigers geprezen.

Begin maart werd een conductrice van de NS zwaar mishandeld op station van Hoofddorp. Na dit geweldsincident werd de NS overstelpt met steunbetuigingen in briefvorm, maar ook in de vorm van bloemen en zelfs cupcakes.

Via NS online en Twitter laat de NS weten erg blij te zijn met deze steun.

maart 11, 2015

De fractie van Forza! heeft geschokt gereageerd op de ernstige mishandeling van een conductrice op het station van Hoofddorp........

HOOFDDORP - De fractie van Forza! heeft geschokt gereageerd op de ernstige mishandeling van een conductrice op het station van Hoofddorp.

maart 10, 2015

Uit protest tegen de aanhoudende agressie en het geweld tegen treinpersoneel hebben machinisten op maandagmorgen overal in het land hun claxon laten horen op zowel op stations als onderweg.......

HOOFDDORP - Uit protest tegen de aanhoudende agressie en het geweld tegen treinpersoneel hebben machinisten op maandagmorgen overal in het land hun claxon laten horen op zowel op stations als onderweg.

Het toeterprotest was in gang gezet na het geweld van afgelopen week tegen een 44-jarige conductrice in de trein van Schiphol naar Hoofddorp en het vele geweld tegen conducteurs in heel Nederland.

Na aanleiding van de mishandeling in Hoofddorp, hield een kleine groep NS'ers afgelopen vrijdagmiddag al een protestactie bij Hoofddorp.
 

maart 9, 2015

RTV-NH - De 26-jarige man die vorige week donderdag een conductrice zwaar mishandeld zou hebben in een trein bij Hoofddorp, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter vandaag laten weten.......

De man die vorige week donderdag een conductrice zwaar mishandeld zou hebben in een trein bij Hoofddorp, blijft langer vastzitten.

Dat heeft de rechter vandaag laten weten.

Het gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De 44-jarige conductrice werd in een trein bij Hoofddorp dusdanig ernstig mishandeld, dat ze moest worden geopereerd.

maart 6, 2015

RTV-NH - Boze NS-medewerkers hebben aan het begin van de avond een treinspoor bij Hoofddorp geblokkeerd. De groep wil een statement maken na de ernstige mishandeling van een hoofdconducteur op station Hoofddorp gisteravond.....

RTV-NH - Boze NS-medewerkers hebben aan het begin van de avond een treinspoor bij Hoofddorp geblokkeerd. De groep wil een statement maken na de ernstige mishandeling van een hoofdconducteur op station Hoofddorp gisteravond.

Het is een spontane actie van de groep die bestaat uit ongeveer dertig tot veertig mensen, aldus een woordvoerder van de NS tegen RTV NH.

De boze medewerkers stonden op een toegangsspoor naar het opstelterrein bij Hoofddorp. Rond 6 uur is de actie beëindigd.