MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zo Zondag | 17:00 - 18:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

mei 19, 2018

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.......

Het Ministerie van infrastructuur rommelde met de geluidsnormen om groei van Schiphol te faciliteren. Dat is de stelling die omwonenden van Schiphol in een procedure bij de Raad van State inbrengen.

Het ministerie heeft tweemaal eenzijdig de normen aangepast, waardoor tienduizenden extra vliegbewegingen konden plaatsvinden.

Het adviescollege van het ministerie, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium onderschrijft de stelling van de omwonenden.

mei 19, 2018

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.......

Over de maand april gemeten was Schiphol de tweede luchthaven van Europa. De Nederlandse luchthaven streeft in passagiersaantallen Parijs Charles de Gaulle voorbij.

Schiphol steeg met 3% naar ruim 6 miljoen passagiers terwijl de grootste luchthaven van Frankrijk daalde met 3,5% naar 5.8 miljoen. De daling in Frankrijk was voornamelijk te wijten aan de stakingen van Air France.

Traditiegetrouw is Heathrow ruimschoots de grootste van Europa. De Londense luchthaven zag 6,6 miljoen passagiers de revue passeren, een daling van 2,2%.
 

mei 18, 2018

Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden.....

DEN HAAG - Schiphol is volgens de Autoriteit Consument & Markt niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden die sinds april gelden voor gebruikers van de luchthaven.

mei 14, 2018

Voor de luchtvaart is dinsdag 15 mei een belangrijke dag. De Tweede Kamer buigt zich over de toekomst van Schiphol en Lelystad......

Voor de luchtvaart is dinsdag 15 mei een belangrijke dag. De Tweede Kamer buigt zich over de toekomst van Schiphol en Lelystad.

De milieueffectrapportage over Lelystad wordt besproken en daarbij draait het vooral om de toekomst.

De eerste jaren gaat een beperkt aantal vluchten laag over het oosten van Nederland en de kop van Noord-Holland.

Daarna zijn meer vluchten mogelijk wanneer het luchtruim opnieuw is aangepast.

mei 11, 2018

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog......

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog.

Dat blijkt uit beelden van de website Flightradar24.com. De gezagvoerder van vlucht KL 897 was onwel geworden.

Volgens de KLM was de vlieger wel in staat terug te keren naar Schiphol. De vlucht werd geannuleerd en de reizigers konden met een ander toestel alsnog naar Beijing reizen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl
 

mei 5, 2018

Het verbodsgebied op Schiphol voor ongeoorloofde taxidiensten blijft gehandhaafd. De rechtbank Noord-Holland heeft het beroep dat een aantal taxichauffeurs hiertegen had aangespannen ongegrond verklaard......

Het verbodsgebied op Schiphol voor ongeoorloofde taxidiensten blijft gehandhaafd. De rechtbank Noord-Holland heeft het beroep dat een aantal taxichauffeurs hiertegen had aangespannen ongegrond verklaard.

Dat betekent dat de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee en Schiphol aanbieders van ongewenste taxidiensten kunnen blijven aanpakken.

Volgens de gemeente was de openbare orde in het geding door de "vaak agressieve en opdringerige manier" waarop sommige chauffeurs hun diensten aanboden.

mei 2, 2018

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group....

Sinds 1 mei is Dick Benschop (60) de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Schiphol Group oftewel de hoogste baas van Schiphol. Hij is de opvolger van Jos Nijhuis, die Schiphol negen jaar heeft geleid. Benschop is historicus en zowel voormalig politicus als voormalig Shell-directeur. Zijn eerste klus is de nasleep van de stroomstoring van zondag en de vakantiedrukte.

mei 2, 2018

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten.......

De gemeenteraadsfractie van Forza! is erg geschrokken van het bericht in het Algemeen Dagblad dat burgemeester Hoes niet gekend is in het besluit om Schiphol afgelopen zondag af te sluiten. Volgens Forza! is de burgemeester immers verantwoordelijk bij rampen en crises op Schiphol. De fractie wil nu van het college weten wat zijn reactie hierop is en ook waarom de gemeenteraad niet meteen ingelicht is. Verder vraagt Forza! zich af wat er wordt ondernomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt en of de waarnemend burgemeester inmiddels al is toegerust op zijn verantwoordelijk m.b.t.

mei 1, 2018

Schiphol laat een onafhankelijk onderzoek instellen door een externe partij naar oorzaak en gevolg van de stroomstoring, die zondag leidde tot grote problemen op de luchthaven. Ook doet Schiphol intern onderzoek........

Schiphol laat een onafhankelijk onderzoek instellen door een externe partij naar oorzaak en gevolg van de stroomstoring, die zondag leidde tot grote problemen op de luchthaven. Ook doet Schiphol intern onderzoek.

Een storing in het inchecksysteem, mogelijk indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam Zuid-Oost, leidde tot annuleringen, vertragingen en lange rijen.

Daarnaast ook tot files op de weg, nadat Schiphol mensen opriep niet naar de luchthaven te komen.

Het gebeurde uitgerekend toen het toch al extra druk was in verband met de meivakantie.

mei 1, 2018

Zaterdag 28 april is rond 17.00 uur de voorlopig laatste Embraer voor KLM Cityhopper op Schiphol geland. Het toestel, een Embraer 175+, heeft de registratie PH-EXZ gekregen......

Zaterdag 28 april is rond 17.00 uur de voorlopig laatste Embraer voor KLM Cityhopper op Schiphol geland. Het toestel, een Embraer 175+, heeft de registratie PH-EXZ gekregen.

Speciaal voor Koningsdag had Embraer het nieuwe toestel voorzien van een oranje tintje. De Embraer's vervangen de Fokker 70's en Fokker 100's binnen de Cityhopper vloot.

De nieuwe Embraer brengt het totaal op 49 van deze toestellen. Zeventien van het type 175+ en 32 Embraer 190's.

april 30, 2018

Na de grote stroomstoring van zondag beleeft Schiphol ook vandaag nog een drukke dag........

Na de grote stroomstoring van zondag beleeft Schiphol ook vandaag nog een drukke dag.

Tussen de vijf- en zesduizend passagiers die zondag waren gestrand, zijn verspreid over de dag onder meer met extra vluchten naar de plek van hun bestemming gebracht, aldus een woordvoerder van Schiphol.

Door de meivakantie was het sowieso wel wat drukker dan op een normale maandag.

Zondag werden tientallen vluchten geannuleerd en waren er grote vertragingen.

april 28, 2018

De 29-jarige man die in december vorig jaar paniek veroorzaakte op Schiphol, heeft een half jaar celstraf gekregen. Op de luchthaven zwaaide hij met een klauwhamer, en vernielde een ruit.......

De 29-jarige man die in december vorig jaar paniek veroorzaakte op Schiphol, heeft een half jaar celstraf gekregen. 

Op de luchthaven zwaaide hij met een klauwhamer, en vernielde een ruit.

De man sloeg de glazen toegangsdeur van de marechausseepost op de luchthaven in en bedreigde met een klauwhamer vier leden van de marechaussee en een reiziger met zwaar lichamelijk letsel.

Uit verdediging beschoot de marechaussee de dader.

april 27, 2018

De luchtverkeersleiding op Schiphol kan in de nabije toekomst maximaal 540.000 vluchten per jaar aan, zo blijkt uit een technische analyse die Luchtverkeersleiding Nederland heeft laten uitvoeren......

De luchtverkeersleiding op Schiphol kan in de nabije toekomst maximaal 540.000 vluchten per jaar aan, zo blijkt uit een technische analyse die Luchtverkeersleiding Nederland heeft laten uitvoeren.

Als de luchthaven verder wil groeien zijn ingrijpende maatregelen nodig.

Het rapport moet het kabinet helpen een besluit te nemen over de toekomst van Schiphol.

Tot 2020 mag Schiphol niet verder groeien dan 500.000 vluchten. Over wat er daarna gaat gebeuren zijn nieuwe afspraken nodig.

april 25, 2018

Bij alle discussies over de groei van Schiphol wordt volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid te weinig gekeken naar veiligheid..........

Bij alle discussies over de groei van Schiphol wordt volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid te weinig gekeken naar veiligheid. Volgens de raad is op Schiphol een patroon zichtbaar dat de betrokken partijen eerst nieuwe veiligheidsrisico's accepteren en vervolgens maatregelen nemen om de negatieve gevolgen voor de veiligheid te beperken. Die aanpak moet volgens de Onderzoeksraad doorbroken worden. Vorig jaar april had zij ook al gewaarschuwd dat Schiphol zo complex is geworden dat de grenzen van een veilige afhandeling van het vliegverkeer in zicht komen.

april 18, 2018

Het ministerie van Infrastructuur lijkt op een slager die zijn eigen vlees keurt bij het opstellen én het beoordelen van de milieueffectrapportage van Schiphol....... 

Het ministerie van Infrastructuur lijkt op een slager die zijn eigen vlees keurt bij het opstellen én het beoordelen van de milieueffectrapportage (MER) van Schiphol. Dat zeggen juristen na lezing van e-mails waaruit blijkt dat medewerkers van Schiphol en ambtenaren van het ministerie nauw samenwerken bij het opstellen van het milieurapport. De NOS heeft die mails in handen gekregen via de Wet Openbaarheid van Bestuur.

april 17, 2018

Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten.....

SCHIPHOL - Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten. Opvallend, schrijft Het Parool, gezien de burgeroorlog in Syrië, de oplopende internationale spanningen en de 1,8 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon.

De maatschappij vliegt vanaf november twee keer per week van Schiphol naar Beiroet, als enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

april 17, 2018

De Polderbaan is sinds zondag 15 april 6 uur weer beschikbaar voor vliegverkeer. De baan was vanaf zondag 25 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.....

De Polderbaan is sinds zondag 15 april 6 uur weer beschikbaar voor vliegverkeer. De baan was vanaf zondag 25 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.

De werkzaamheden werden uitgevoerd in een periode van drie weken. De luchthaven koos voor zogeheten ‘levensduur verlengend onderhoud’ om een periode van drie jaar te overbruggen.

Dit betekent dat in 2021 groot onderhoud aan de gehele Polderbaan moet worden gepleegd.

april 14, 2018

Schiphol zet tijdens de komende meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar, om de drukte tijdens die vakantie het hoofd te bieden......

Schiphol zet tijdens de komende meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar, om de drukte tijdens die vakantie het hoofd te bieden.

Ook kunnen reizigers dit jaar hun handbagage door een nieuwe CT-scanner halen, die het overbodig maakt dat bijvoorbeeld vloeistoffen en laptops eruit moeten worden gehaald.

Vorig jaar trof de luchthaven ook maatregelen in aanloop naar de meivakantie, maar konden enorme wachtrijen niet worden voorkomen. Tientallen mensen misten daardoor hun vlucht.

april 11, 2018

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen...........

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Air France-KLM zegt dat er geen bod is gedaan. In totaal zouden drie belangstellenden zich bij de bewindvoerder van Alitalia gemeld hebben. Een andere zou Lufthansa zijn en wie de derde is, is niet bekend. Alitalia ging vorig jaar failliet, toen grootaandeelhouder Etihad Airways zich terugtrok nadat het personeel zich had uitgesproken tegen een saneringsplan.

april 7, 2018

De omwonenden van Schiphol, vertegenwoordigd door de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, willen dat er wordt vastgehouden aan het huidige vliegplafond, totdat vliegveld Lelystad opengaat......

De omwonenden van Schiphol, vertegenwoordigd door de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, willen dat er wordt vastgehouden aan het huidige vliegplafond, totdat vliegveld Lelystad opengaat.

Dat betekent 500.000 starts en landingen per jaar, wat nu al bijna is bereikt.

Een paar duizend vliegbewegingen van Schiphol naar Lelystad verplaatsen biedt geen soelaas.

Pas als er 45.000 starts en landingen zijn verplaatst, willen de omwonenden praten over het verhogen van het vliegplafond op Schiphol.

Bron: Trouw
 

april 6, 2018

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht......

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht.

Moslims, joden, christenen, hindoes en boeddhisten: alle religies en overtuigingen zijn welkom. Schiphol zegt dat het stiltecentrum ruim 60.000 bezoekers per jaar ontvangt.

Wethouder Adam Elzakalai was aanwezig bij de opening en sprak van een oase van rust op de drukste plek in Nederland.

Bron: Luchtvaartnieuws
 

april 5, 2018

Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag beslist.

Slots zijn tijdsperiodes waarin een vliegtuig mag vertrekken of aankomen op een luchthaven. Schiphol had zo'n 2.500 ongebruikte tijdslots over vanwege storm- en sneeuwoverlast.

april 4, 2018

De vliegtuigen die donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.....

De vliegtuigen die vorige week donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.

De KLM-Boeing maakte een doorstart op de Zwanenburgbaan, waardoor hij te dicht bij het opstijgende Transavia-toestel kwam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte op Twitter melding van een “ernstig incident”.

De 2 vliegtuigen, die nagenoeg op dezelfde hoogte vlogen, maakten scherpe bochten van elkaar af, om een botsing te voorkomen. De horizontale afstand tussen de toestellen was ongeveer een kilometer.

april 4, 2018

Door computerproblemen bij luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel hebben reizigers op Schiphol dinsdag vertraging opgelopen. In heel Europa werd mogelijk de helft van 29.500 vluchten vertraagd door de storing......

Door computerproblemen bij luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel hebben reizigers op Schiphol dinsdag vertraging opgelopen.

In heel Europa werd mogelijk de helft van 29.500 vluchten vertraagd door de storing.

Het vluchtmanagementsysteem viel uit, waardoor noodprocedures in werking traden.

Vliegtuigmaatschappijen moesten hun vluchtplannen opnieuw indienen.
Kort na de eerste melding liet de organisatie weten de oorzaak al te hebben ontdekt, maar dat het probleem pas laat op de dinsdagavond opgelost zou zijn.