MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

februari 14, 2018

De Luchthaven Schiphol stelt dat het plafond van 500.000 vliegbewegingen dat is afgesproken aan de Alderstafel slechts betrekking heeft op handelsverkeer......

De Luchthaven Schiphol stelt dat het plafond van 500.000 vliegbewegingen dat is afgesproken aan de Alderstafel slechts betrekking heeft op handelsverkeer.

Wat onder die definitie valt, wordt wettelijk door de rijksoverheid vastgelegd.

Hiermee reageert de luchthaven op berichten als zou zij bewust zakenvluchten en helikopterbewegingen niet meetellen om die kritische grens tot en met 2020 niet te overschrijden.

In het huidige Luchthavenverkeerbesluit komt nu een definitie voor wat handelsverkeer is.

februari 14, 2018

Schiphol Logistics Park blijkt zeer in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 8 hectare voor bebouwing beschikbaar.....

Schiphol Logistics Park blijkt zeer in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 8 hectare voor bebouwing beschikbaar.

Het distributiecentrum en kantoor van Expeditors International – een warehouse van 35.000 m2 - is recent operationeel in gebruik genomen.

De eerste fase van het multi-tenant distributiecentrum AMS1 van Somerset Capital Partners is in het najaar van 2017 opgeleverd.

De logistieke dienstverlener Seko Benelux heeft 6.000 m2 in gebruik genomen.

februari 13, 2018

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.......

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.

Binnen KLM circuleert een voorstel om de functie van Second Officer te laten vervallen en om op verre vluchten maximaal drie in plaats van vier vliegers in te zetten.

Volgens VNV-voorman Arthur van Hudding neemt de werkdruk in de cockpit hierdoor toe.

KLM heeft aan boord van onder meer de Boeing 747 en Boeing 777 een Second Officer.

februari 12, 2018

Passagiers die zich aan boord van een vliegtuig misdragen moeten sneller voor de rechter verschijnen of meteen een boete krijgen........

Passagiers die zich aan boord van een vliegtuig misdragen moeten sneller voor de rechter verschijnen of meteen een boete krijgen.

Het Openbaar Ministerie wil incidenten die plaatsvinden in de lucht strenger aanpakken.

Uit cijfers van de Inspectie Leefomgeving en Transport blijkt dat er vorig jaar op Schiphol 985 personen zijn aangehouden vanwege wangedrag.

In de meeste gevallen blijkt alcohol de grote boosdoener.

Bron: NOS Teletekst
 

februari 9, 2018

Twee Denen en een Irakees zijn woensdag op Schiphol aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten.....

SCHIPHOL - Twee Denen en een Irakees zijn woensdag op Schiphol aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten.

Tijdens een controle op de vertrekpassage op Schiphol werd een auto met twee inzittenden gecontroleerd. Aangezien de auto in het geautomatiseerde opsporingssysteem als gestolen stond gesignaleerd, werden de bestuurder, een 32-jarige man uit Denemarken en de bijrijder, een 28-jarige man met Iraakse nationaliteit, bij de auto aangehouden.

februari 2, 2018

Donderdagavond 1 februari is het branddetectie systeem in de schipholtunnel afgegaan. Het bleek dit keer om een echte brand te gaan in een toilet van een passagierstrein......

Donderdagavond 1 februari is het branddetectie systeem in de schipholtunnel afgegaan. Het bleek dit keer om een echte brand te gaan in een toilet van een passagierstrein.

Vanwege de rookontwikkeling werd de brand opgeschaald naar het niveau middelbrand. De brandweer kon de brand snel blussen.

Door de brand en de rookontwikkeling was treinverkeer een flinke tijd niet mogelijk.
 

februari 1, 2018

Nederlandse luchthavens hebben in 2017 een recordaantal van 76 miljoen passagiers verwelkomd.....

SCHIPHOL - Nederlandse luchthavens hebben in 2017 een recordaantal van 76 miljoen passagiers verwelkomd. Dat zijn er bijna zes miljoen meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Op alle luchthavens, behalve Maastricht Aachen Airport, steeg het aantal reizigers.
Schiphol was met 68,4 miljoen passagiers verreweg de grootste.
Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, zag in 2017 het aantal reizigers met 19 procent stijgen tot bijna 5,7 miljoen.
 

februari 1, 2018

Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden........

SCHIPHOL - Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden. Om dit zogenoemde spoorboekloos reizen te realiseren, krijgt spoorbeheerder ProRail 43,3 miljoen euro van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). De extra treinen zijn nodig om het groeiende aantal passagiers te kunnen vervoeren. De NS draagt 27 miljoen bij om het te realiseren. Het geld is bedoeld om onder meer sporen en perrons aan te passen.

januari 31, 2018

Het is deze week tien jaar geleden dat de spottersplaats langs de Polderbaan van Schiphol werd geopend. Dat gebeurde op initiatief van een clubje fanatieke vliegtuigliefhebbers, omdat de spottersplek aan de Kaagbaan werd opgeheven.....

Het is deze week tien jaar geleden dat de spottersplaats langs de Polderbaan van Schiphol werd geopend. Dat gebeurde op initiatief van een clubje fanatieke vliegtuigliefhebbers, omdat de spottersplek aan de Kaagbaan werd opgeheven.

Door een handtekeningenactie wisten zij Schiphol te bewegen om een nieuwe spottersplek te maken aan de Polderbaan.

januari 26, 2018

KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou.....

SCHIPHOL/MOSKOU - KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou. Tijdens het hoogseizoen, van 7 juli tot 2 september, vliegt de maatschappij drie in plaats van twee keer per dag naar de Russische hoofdstad.

KLM voert de extra dagelijkse ochtendvlucht uit met een Boeing 737-700.
De overige twee vluchten worden met Boeing 737-800’s uitgevoerd.
 

januari 26, 2018

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.....

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.

Veiligheid en hinderbeperking zijn voorwaarden voor groei van Schiphol na 2020.
Tweede Kamerleden benadrukten dat vrachtvluchten en vluchten met een grote bijdrage aan de hubfunctie van Schiphol voorrang moeten krijgen.

januari 23, 2018

Een Boeing 747 van KLM, die op weg was naar Mexico City, is op maandagmiddag 22 januari vlak na het opstijgen teruggekeerd naar Schiphol vanwege een technisch mankement......

Een Boeing 747 van KLM, die op weg was naar Mexico City, is op maandagmiddag 22 januari vlak na het opstijgen teruggekeerd naar Schiphol vanwege een technisch mankement.

Het toestel loosde brandstof boven de Noordzee om een veilig landingsgewicht te krijgen. Later die middag landde het toestel inderdaad veilig op Schiphol.

De passagiers zijn op dezelfde dag met een ander KLM-toestel alsnog naar Mexico City vertrokken.
 

januari 23, 2018

60 bewonersgroepen uit de regio van Schiphol pleiten voor een nieuw onderzoek naar de mogelijkheid van start- en landingsbanen in de Noordzee.......

60 bewonersgroepen uit de regio van Schiphol pleiten voor een nieuw onderzoek naar de mogelijkheid van start- en landingsbanen in de Noordzee.

De banen zouden moeten komen voor de kust bij Wijk aan Zee.

In hun rapport ‘Vlucht naar Voren’ staat, dat verplaatsing van vluchten naar Lelystad de groei van Schiphol op termijn niet kan bijhouden.

De bewonersgroepen vrezen een verslechtering van het leefmilieu door draconische maatregelen als afschaffen van milieuregels en afbreken van woonwijken.

januari 22, 2018

De fiscale opsporingsdienst Fiod doet onderzoek naar oud-medewerkers van Schiphol die verdacht worden van het sjoemelen met declaraties. Dit meldt NRC op basis van bronnen binnen het onderzoek......

De fiscale opsporingsdienst Fiod doet onderzoek naar oud-medewerkers van Schiphol die verdacht worden van het sjoemelen met declaraties.

Dit meldt NRC op basis van bronnen binnen het onderzoek.

Het zou gaan om oud-medewerkers van Schiphol en installatiebedrijven die onderdeel zijn van de vastgoedtak van Schiphol.

Zij zouden valse facturen verstuurd hebben voor niet uitgevoerde werkzaamheden.

De Fiod laat weten dat het onderzoek in volle gang is.

Het is nog onduidelijk welke straf de verdachten boven het hoofd hangt.
 

januari 20, 2018

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen......

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen.

Zij werd tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Panama onhandelbaar en gaf de stewardess een vuistslag in het gezicht.

De geslagen stewardess heeft nachtmerries en heeft in haar loopbaan van 26 jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

De rechter liet duidelijk weten dat de veiligheid in een vliegtuig vooropstaat. De vrouw mag pas na het uitzitten van haar straf terug naar Noorwegen.

januari 19, 2018

Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol omdat vijftien mensen onwel werden vanwege zuurstofgebrek......

SCHIPHOL - Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol vanwege een incident.

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland zijn er vijftien mensen onwel geworden vanwege zuurstofgebrek.

Ook was er volgens de woordvoerder sprake van oververhitting in het landingsgestel, maar dat zou zover bekend niks met het zuurstofgebrek te maken hebben.

Het zou inmiddels weer goed gaan met de onwel geworden passagiers. Zij zijn op de luchthaven opgevangen.

januari 18, 2018

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.....

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.

Vanwege de heftige storm is er donderdag op Schiphol sprake van beperkte start- en landingsbaancapaciteit.

Bovendien is er vanwege de harde wind tussen 10.00 en 12.00 uur geen grondafhandeling mogelijk.

januari 17, 2018

De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen..........

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen vanwege een openstaand vonnis.

januari 13, 2018

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol......

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol.

In het weekblad Elsevier zegt minister Cora van Nieuwenhuizen
van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat daardoor de luchtvaart milieuvriendelijker zal worden.

Volgens de minister is de verdere ontwikkeling van
biobrandstoffen onvermijdelijk om de klimaatdoelstellingen van het kabinet te halen. Ze is bereid om deze ontwikkeling mede te financieren.

januari 13, 2018

Een taxichauffeur is naar de rechter gestapt voor een boete voor het ronselen van een klant op Schiphol. Hij zou in mei 2017 een Engelsman zijn taxidiensten hebben aangeboden........

Een taxichauffeur is naar de rechter gestapt voor een boete voor het ronselen van een klant op Schiphol. Hij zou in mei 2017 een Engelsman zijn taxidiensten hebben aangeboden.

De taxichauffeur beweert echter dat hij met collega’s in gesprek was.

Volgens de algemene plaatselijke verordening van Haarlemmermeer is ronselen verboden op de plek waar de bekeuring werd uitgeschreven. Er staat een boete op van minstens €350,-.

januari 9, 2018

Civiele en militaire luchtverkeersleiders werken sinds maandag 8 januari schouder aan schouder vanuit de vernieuwde operations room in een gebouw op Schiphol-Oost.......

Civiele en militaire luchtverkeersleiders werken sinds maandag 8 januari schouder aan schouder vanuit de vernieuwde operations room in een gebouw op Schiphol-Oost.

Door de twee luchtverkeersleidingen te integreren, wordt het Nederlands luchtruim beter benut. De samenwerking vanuit één 'operations room' zou ook nodig zijn voor de noodzakelijke nieuwe indeling van het Nederlandse luchtruim.

januari 8, 2018

FNV Luchtvaart heeft zondagochtend besloten de voor vandaag aangekondigde 24-uursstaking van cabinepersoneel bij KLM op te schorten. Vrijdagnacht bereikte de grootste cabinebond VNC al een principeakkoord met de KLM-directie......

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft zondagochtend besloten de voor vandaag aangekondigde 24-uursstaking van cabinepersoneel bij KLM op te schorten.

Vrijdagnacht bereikte de grootste cabinebond VNC al een principeakkoord met de KLM-directie. "De concepttekst hiervan hebben wij ter beoordeling ontvangen en kwalificeren wij als een hernieuwd eindbod", laat Birte Nelen van FNV Luchtvaart weten.

januari 6, 2018

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen......

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen.

Het KLM-personeel hekelt de maatregel om op verre vluchten met één steward of stewardess minder te vliegen.
Alternatieve besparingsmaatregen om dat te voorkomen zijn nog niet gevonden.

Volgens FNV zullen er minder, of zelfs geen KLM-vluchten van Schiphol vertrekken. KLM probeert de staking te voorkomen, maar denkt bij acties vrijwel alle vluchten uit te kunnen voeren.

januari 4, 2018

Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage ..........

SCHIPHOL - Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage (MER), het onderzoek van de luchthaven waarin de ruimte voor die groei wordt berekend. Dat blijkt uit een rondvraag van de NOS onder alle 31 gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Omgevingsraad Schiphol. Twaalf gemeenten, waaronder Haarlemmermeer, zeiden wel vertrouwen te hebben in de luchthaven, en elf gemeenten deden niet mee aan het onderzoek.