MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp.

augustus 17, 2018

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.....

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.

Natuurgidsen vertellen eerst wetenswaardigheden over de vleermuizen en laten zien welke soorten er voorkomen in Haarlemmermeer.

Daarna gaat de excursie op weg langs de Geniedijk met apparaten om de vleermuizen te kunnen horen.

De excursie start om 20:15 uur bij Korenmolen de Eersteling aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Belangstellenden moeten zich aanmelden met een e-mail naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com
 

augustus 16, 2018

Op het Raadhuisplein in Hoofddorp vindt op zondag 2 september MeerSpinning plaats. Het evenement is een gezamenlijke actie van de Lionsclubs Haarlemmermeer en Haarlemmermeer-Ringvaart.....

Op het Raadhuisplein in Hoofddorp vindt op zondag 2 september MeerSpinning plaats. Het evenement is een gezamenlijke actie van de Lionsclubs Haarlemmermeer en Haarlemmermeer-Ringvaart.

De opbrengst gaat naar Hoofddorp aan Zee, dat zich inzet om kinderen die in de zomer niet op vakantie kunnen gaan tóch even helemaal dat vakantiegevoel te geven.

Tussen 11 en 15 uur kunnen per uur 60 deelnemers een spinfiets huren en daarmee zowel een gezonde inspanning leveren als ook een financiële bijdrage voor Hoofddorp aan Zee.

augustus 14, 2018

Het MeerJazz Café organiseert op 19 augustus een gratis toegankelijk concert van 15.30 uur tot 18.00 uur in Hotel de Beurs aan de Kruisweg in Hoofddorp......

Het MeerJazz Café organiseert op 19 augustus een gratis toegankelijk concert van 15.30 uur tot 18.00 uur in Hotel de Beurs aan de Kruisweg in Hoofddorp.

Salonmuziek, oude jazz, het vooroorlogse Berlijn, Cuba anno 1930, het staat allemaal op het repertoire van de groep Musica Extrema.

Violiste Tanya Schaap is de oprichter van de groep, waarvan de samenstelling varieert naar gelang de locatie en het programma.

In het MeerJazz Café komt zij met pianist Rob van Kreeveld, de Hongaarse bassist Sandor Kem en als vocalist de veelzijdige bariton Job Hubatka.

augustus 9, 2018

Op 29 en 31 augustus en 1 september kun je in Hoofddorp bij IntertoysXL in winkelcentrum de Vier Meren meedoen aan de voorrondes van het NK LEGO bouwen.....

Op 29 en 31 augustus en 1 september kun je in Hoofddorp bij IntertoysXL in winkelcentrum de Vier Meren meedoen aan de voorrondes van het NK LEGO bouwen.

Er zijn twee leeftijdsgroepen waarin je mee kunt doen: 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.
De voorrondes vinden plaats bij 50 Intertoys winkels verspreid over heel Nederland.

Per winkel worden er twee winnaars bepaald die een VIP-trip naar LEGO World 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht winnen. Hier is de grote finale.

Daar ontmoeten zij Dylan Haegens die bekend is van zijn video's op YouTube.

augustus 8, 2018

Deze maand wordt het terrein waar het eerste deel komt van de nieuwe woonwijk Lincolnpark in Hoofddorp, bouwrijp gemaakt......

Deze maand wordt het terrein waar het eerste deel komt van de nieuwe woonwijk Lincolnpark in Hoofddorp, bouwrijp gemaakt.

Op 20 augustus gaat het werk verder met grondwerk en de aanleg van riolering.

Het eerste deel van Lincolnpark bestaat uit 225 sociale huurwoningen.
 

juli 31, 2018

De aanleg van een busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost is jaren uitgesteld, waarvan het laatste deel misschien pas in 2023.....

De aanleg van een busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost is jaren uitgesteld, waarvan het laatste deel misschien pas in 2023.

Wel kan buslijn 180 van R-net vanaf eind dit jaar grotendeels de geplande route gaan rijden, maar op deze weg met het autoverkeer mee.

Hoogwaardige openbaarvervoerverbinding Schiphol-Oost heeft al langer te maken met tegenslagen.

Vertraging van de vergunning en bodemverontreiniging zijn de belangrijkste oorzaken.

juli 30, 2018

Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagochtend in de Graftermeerstraat in Hoofddorp de tank van zijn vrachtwagen kapot gereden op een betonblok.....
 

Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagochtend in de Graftermeerstraat in Hoofddorp de tank van zijn vrachtwagen kapot gereden op een betonblok.

Door de gescheurde tank verloor de vrachtwagen zo’n 500 liter diesel, waarvan het meeste direct het riool in stroomde.

De toegesnelde brandweer heeft deze putten direct gedicht.

Vanwege de weggestroomde diesel heeft de politie de weg afgesloten.

De vrachtwagen is door de bergingsdienst afgevoerd en een gespecialiseerd bedrijf gaat de diesel opruimen.
 

juli 17, 2018

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.....

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.

Hiervoor hoef je absoluut géén expert te zijn op gebied van beestjes, maar het helpt wel als je het leuk vindt, schrijft het Centrum voor Duurzaamheid op zijn website.

Het project GreenBASE is gericht op natuurmaatregelen in Bermen, Akkerranden, Sloten en Erven, die samen de basis vormen voor een kleurrijk Haarlemmermeer.

juli 17, 2018

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker........

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker.

Dit is de plek waar nieuw, lokaal talent gedurende het hele jaar een podium krijgt. De terugkerende Jamsessie en de Hard Rock Karaoke zijn hier voorbeelden van.

In het laatste weekend van Doorzomeren! wordt Game Night georganiseerd.

Op elke tafel ligt dan een ander spel. Van nostalgische bordspellen tot het nieuwste van het nieuwste.

juli 9, 2018

Op Vuursteen in Hoofddorp – ter hoogte van het NH Hotel en de McDonalds – botsten zondagmiddag 8 juli een taxibusje en een personenwagen op elkaar........

Op Vuursteen in Hoofddorp – ter hoogte van het NH Hotel en de McDonalds – botsten zondagmiddag 8 juli een taxibusje en een personenwagen op elkaar.

De taxi kwam vanaf het hotel en draaide de weg op.

Daarbij zag de taxichauffeur de naderende personenwagen over het hoofd. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade was aanzienlijk.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd.
 

juli 9, 2018

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.......

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.

Dat blijkt uit het definitieve rapport, dat het College van Bestuur dinsdag van de inspectie ontving.

Volgens haarlemmermeer.nieuws.nl hebben twee opleidingen de hoogst haalbare beoordeling ‘goed’ verdiend.

Het gaat om ‘Coördinator sport, bewegen en gezondheid’ aan het CIOS en Nederlands als 2e taal in de opleiding Educatie.

juli 2, 2018

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.......

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.

Trein- en wegverkeer werden platgelegd vanwege de brand.

De vlammen zorgden voor veel rookontwikkeling.

De wolken waren in de wijde omgeving te zien.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan door de droogte en al snel onder controle.
 

juli 2, 2018

Bij een aanrijding met een lijnbus op de kruising Van Heuven Goedhart met de Hoofdweg is maandagmorgen een automobiliste gewond geraakt......

Bij een aanrijding met een lijnbus op de kruising Van Heuven Goedhart met de Hoofdweg is maandagmorgen een automobiliste gewond geraakt.

Door de klap belandde de auto tegen een bewegwijzeringspaal. De brandweer heeft de deur met zwaar gereedschap moeten openen om de bestuurster te bevrijden.

Na eerste hulp in de ambulance moest ze naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De Hoofdweg in de richting van Nieuw-Vennep was enige tijd afgesloten voor verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.
 

juni 29, 2018

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.......

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.

Er werd gesimuleerd dat er brand was uitgebroken en er medewerkers onwel waren geworden door de rookontwikkeling.

Daarbij lag één figurant buitenwesten op een opgebouwde stijger in de loods, die door de brandweer met een ladderwagen uit de loods werd gehaald.

Alle figurerende slachtoffers konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

juni 26, 2018

Bij een grote actie van meerdere politiediensten zijn op de Binnenweg in Hoofddorp afgelopen vrijdag in totaal 61 auto’s en 88 brom- en snorfietsen gecontroleerd......

Bij een grote actie van meerdere politiediensten zijn op de Binnenweg in Hoofddorp afgelopen vrijdag in totaal 61 auto’s en 88 brom- en snorfietsen gecontroleerd.

De controle richtte zich onder meer op het aanpakken van overlast van snor- en bromfietsen in het centrum van Hoofddorp.

Er werden 57 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 26 aan eigenaren van brom- snorfietsen die te snel waren.

juni 24, 2018

De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp.

Buren zagen rook uit de woning komen en alarmeerde de hulpdiensten.

Brandweer, politie, ambulance en traumateam werden opgeroepen om te assisteren.

Bij binnentreden van de woning bleek al snel dat hulp niet meer mocht baten. Ook de brand was al uit.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de bewoner van het huis. De familie is op de hoogte gebracht.

juni 23, 2018

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden........

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden.

Op 1 juli opent wethouder Marjolein Steffens-van de Water de bijzondere gedenkplaats in Hoofddorp samen met de voorzitter van het Participatieteam, Elaine Veldema.

1 juli is de jaarlijkse Surinaamse feestdag Keti Koti, waarop de afschaffing van de slavernij, 155 jaar geleden, wordt gevierd.

juni 23, 2018

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp........

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp.

De kantorenwijk tegenover het station Hoofddorp wordt getransformeerd naar een autoluwe stadswijk met bijna 4000 woningen. Van dit aantal appartementen is 20% sociale woningbouw.

De gemeenteraad gaat erover beslissen in de vergadering van 19 juli. De eerste appartementen kunnen als het goed is medio 2020 worden betrokken.
 

juni 15, 2018

Vijf trainers van SV Hoofddorp hebben dinsdag in het bijzijn van het hoofdbestuur hun contracten voor het seizoen 2018/2019 getekend......

Vijf trainers van SV Hoofddorp hebben dinsdag in het bijzijn van het hoofdbestuur hun contracten voor het seizoen 2018/2019 getekend.

Hoofdtrainer Jethro Abram en bestuurslid voetbalzaken Benno Peperkamp zijn met de technische commissie gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Het eerste elftal handhaafde zich na promotie vorig jaar in de middenmoot van de 1e klasse. Met de nieuwe zondagselectie wordt ernaar gestreefd opnieuw een stapje hogerop te komen.

juni 14, 2018

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is......

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is.

Er is een markt met eerlijke producten, hapjes en drankjes, muziek en een straattheater, en er zijn talloze workshops.

Het festival trekt bezoekers en aanbieders uit heel Nederland, en het past goed bij de ambities van het Hoofddorpse winkelgebied om te verduurzamen.

Het Groene Loper Festival is op zondag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur aan het Raadhuisplein in Hoofddorp en de toegang is gratis.
 

juni 13, 2018

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Op de agenda staat de vragensessie voor de raadsleden. Daarna praat men over de voortgang 2018 van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9.

Ook wordt er gesproken over de voorstellen om de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november te verhogen.

De vergadering wordt afgesloten met een besloten bijeenkomst over het meerjarenperspectief van grondzaken Haarlemmermeer.

juni 7, 2018

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.......

Woningbouwcorporatie Eigen Haard gaat in het gebied Lincolnpark in Hoofddorp woningen bouwen.

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.

De wijk krijgt een groen en waterrijk karakter en wordt duurzaam gebouwd. Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark.

Als de gemeenteraad voor de zomer een besluit neemt kan Eigen Haard snel van start gaan met de bouw.
 

juni 6, 2018

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water......

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water.

Met de hulp van medewerkers van de Stichting Dierenambulance is de kat uit de sloot gehaald.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de kortharige, bruine cyperse poes met een wit buikje. Het baasje dat zijn kat vermist kan bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 5, 2018

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.....

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.

Vergeleken met andere ROC’s in de Randstad geven studenten van het Nova College en MBO Utrecht gemiddeld de hoogste rapportcijfers voor hun opleiding.

Dat blijkt uit de JOB-monitor die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs publiceert. Landelijk staat het Nova College op een gedeelde vierde plaats van alle ROC’s.