MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Franke van der Laan

mei 30, 2018

Net als vorig jaar veroorzaakt de buxusrups, oorspronkelijk uit Azië, ook dit jaar weer de nodige schade in voor- en achtertuinen.....

HOOFDDORP - Net als vorig jaar veroorzaakt de buxusrups, oorspronkelijk uit Azië, ook dit jaar weer de nodige schade in voor- en achtertuinen.

Ondanks het vooruitzicht van veel kaalgevreten struiken, adviseert Franke van der Laan in HC Nieuws, om géén gif te gebruiken. Een alternatief is volgens de beheerder van heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp het planten van taxus of liguster.

mei 24, 2018

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.....

Er komen berichten van een dramatische achteruitgang van het aantal insecten. Deze hebben een belangrijke rol in het ecologisch systeem.

De stichting MEERgroen vraagt met voorlichting en ook met beheer aandacht voor de achteruitgang.

Op dit moment is een mooi voorbeeld de vijf verschillende bloemenweiden in het Speelbos Meermond net over de Cruquiusbrug naar Heemstede, achter de Milieustraat. De weiden staan nu in volle bloei.

Op vrijdag 25 mei tussen 10.00 uur en 12.30 uur geeft Franke van der Laan van MEERgroen uitleg aan belangstellenden.

februari 13, 2018

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.......

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.

De 21 kogels die toen zijn afgevuurd vanaf de kant van de busbaan, deden evenveel ruiten sneuvelen in dit stukje stadslandbouw.

Hoofddorper Franke van der Laan, directeur van Stichting MeerGROEN, heeft een oproep gedaan aan mogelijke getuigen om zich te melden of de politie te bellen 0900-8844.
In de kas wordt – zonder bijverwarming – duurzaam groente geteeld.

januari 5, 2018

Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof in Hoofddorp veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen.....

HOOFDDORP - Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen. Hier staan juist nu veel mediterane en tropische planten in bloei.
Dat alles kan op zondag 7 januari bezichtigd worden, tijdens een winterwandeling, die ’s middag om 2 uur begint.

Vanaf half 4 staan in de Kijkdoos voor de bezoekers warme en koude drankjes klaar om met elkaar te toosten. Dan zal ook de win¬naar van de vier-seizoenenfotowedstrijd van 2017 bek¬end wor¬den gemaakt.

februari 24, 2017

De Heimanshof in Hoofddorp heeft druivenpergola’s en een aantal boomgaarden met zowel jonge als oude fruitbomen.....

HOOFDDORP - De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan heeft druivenpergola’s en een aantal boomgaarden met zowel jonge als oude fruitbomen.

Een boomgaard heeft onderhoud nodig.
Op zondag 5 maart kun je op de heemtuin de basisregels van het snoeien van fruitbomen en druiven leren.

Wie zich “geknipt” voelt voor dit werk, kan vanaf half 11 meedoen aan de snoeicursus onder leiding van docenten Franke van der Laan en Jeroen Warmerdam.

januari 10, 2017

De Heimanshof gaat een cursus ontwikkelen over natuurtuinen..... 

HOOFDDORP - De Heimanshof gaat een cursus ontwikkelen over natuurtuinen.

De heemtuin wil hiermee op deskundige wijze laten zien hoe er natuurvriendelijk kan worden gewerkt in de tuin

Ze leren hoe tuinen omgetoverd kunnen worden tot natuurtuinen.

De Heimanshof laat in de cursus zien dat het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig is.

Er wordt veel aandacht gegeven aan de samenhang tussen mens, flora en fauna.

Op dinsdag 14 maart start de cursus van drie dagen. 

september 20, 2016

Zondag 2 oktober zal bij De Heimanshof in Hoofddorp een gratis lezing plaatsvinden over de relatie tussen technische en sociale duurzaamheid.......

HOOFDDORP – Zondag 2 oktober zal bij De Heimanshof in Hoofddorp een gratis lezing plaatsvinden over de relatie tussen technische en sociale duurzaamheid.

Hierbij zal beheerder Franke van der Laan ook ingaan op de vraag waar zijn wilde haren toch vandaan komen.

Van der Laan is zijn hele leven op zoek naar een handvat voor een duurzame samenleving.
Naast beheerder van De Heimanshof is hij ook de oprichter en directeur van Stichting MEERGroen.

april 5, 2015

Zondagmiddag 19 april staat om 14.00 uur de natuur in Haarlemmermeer centraal bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp.......

HOOFDDORP – Zondagmiddag 19 april staat om 14.00 uur de natuur in Haarlemmermeer centraal bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp.

Na een korte inleiding door de auteurs Ans Röling en Franke van de Laan van “Bomen om bij weg te dromen”, kunnen belangstellenden een wandeling maken langs historische plekken in het centrum van Hoofddorp.

Men moet daarbij denken aan het Oude Raadhuis, de Beurs, de Geniedijk als groene ader van de polder, een prachtige Bijbelse tuin en de heemtuin De Heimanshof.

februari 17, 2015

De Heimanshof bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren zal dit jaar van alles uit de kast worden gehaald. Dit begint met de lezing op 1 maart van de schrijver van het tuinboek “verwilderen”......

HOOFDDORP - De Heimanshof bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren zal dit jaar van alles uit de kast worden gehaald.

Dit begint met de lezing van zondag 1 maart waarbij schrijver van het tuinboek “verwilderen”, Romke van de Kaa, zal vertellen dat men niet alle onkruid in een tuin hoeft te wieden.

Zo geeft hij aan dat sommige planten uit zichzelf komen en dat men daarbij dus geen geld hoeft uit te geven aan dure planten en vervuilende insecticiden.

De lezing is gratis, maar deelnemers dienen zich aan te melden via: muriel_janse@hotmail.com

juli 15, 2012

Op MeerTelevisie is een reportage met Franke van der Laan te zien. Die gaat over een heel bijzondere plant die in de Haarlemmermeer groeit: de Bremraap......

Op MeerTelevisie is een reportage met Franke van der Laan te zien. Die gaat over een heel bijzondere plant die in de Haarlemmermeer groeit: de Bremraap. Dit is een parasitaire plant, die geen eigen wortels heeft, maar leeft op een andere plant. Franke legt haarfijn uit hoe dit in elkaar zit. Tevens een uitleg over het doel van de kleurige bloemenweides die je in de Haarlemmermeer aantreft.